Бољи прилаз сеоском игралишту у Витојевцима

На иницијативу Месне заједнице Витојевци Општина Рума је кренула са реализацијом пројекта уређења прилазног пута ка сеоском фудбалском игралишту.

 

vitojevcikrakigraliste19ggggggggg_590_393_100.jpg

Асфалтира се нешто више од 150 метара прилазног пута са леве и 50 метара са десне стране из правца Гробљанске улице, те ће блато и бљузгавица карактеристични за јесен и зиму, баш као и прашина у пролеће и лето, бити прошлост и Витојевчани ће имати уређен прилаз фудбалском терену.

"Витојевци јесу мало село, али село које много воли фудбал, које много улаже у тај спорт, сваког викенда је празник у Витојевцима када се одигравају утакмице. С обзиром да смо комшије знам какви су они фанатици по том питању, мислим у позитивном смислу. Одлучили смо да издвојимо готово 1.300.000 динара да урадимо ових 150 метара асфалта који иде дуж целих трибина. Када велики број гледалаца долази и када су лоши временски услови, блато им отежава приступ игралишту. Мислим да ће и ова друга страна где пут долази из атара, где смо урадили преко 50 метара асфалта, бити нешто што ће представљати отресиште које ће умањити изношење овог блата када сe људи у оваквим условима враћају са својих њива. Оно што је обећано приводи се крају", изјавио је Слађан Манчић, председник Општине Рума и напоменуо да ово није крај улагања у Витојевце, најавивши и изградњу свлачионица.

"Већ идуће недеље ћемо, с обзиром да су МЗ и сеоски фудбалски клуб урадили пројекат за изградњу нове зграде за свлачионице, пустити тендер готово 4 милиона динара. Не верујем да ће у овој години бити било какве градње, али да завршимо процедуру па ће онај ко добије на тендеру, да ли одмах с пролећа, или када крену лепи дани, почети градњу тог објекта. Нема разлога да се чека нова година, имамо новца на тој позицији, готово 4.200.000 динара је остало неутрошено за изградњу спортске инфраструктуре. Витојевчани су од моје задње посете, пре месец дана, били ажурни и урадили су пројекат и идуће недеље већ можемо да пустимо тај тендер. Људима ће то много значити јер поред тога што много воле фудбал, што је то једно од главних дешавања у овом селу, њихове свлачионице нису на оном нивоу на којем би ми желели да буду. Из тог разлога ћемо им свакако изаћи у сусрет", поручио је Манчић.

Tagovi

Komentari (0)