Бокс: ОМЛАДИНСКА ЗЛАТНА РУКАВИЦА УШЛА У ЗАВРШНИЦУ

Наjбољи млади боксери из Србиjе, Босне и Херцеговине, Словениjе, Северне Македониjе и Црне Горе узели су учешће ове недеље на „Омладинскоj златноj рукавици“  у Лесковцу. Нови шампион овог међународног такмичења у омладинском боксу биће устоличен вечерас након финалних окршаjа у СРЦ „Дубочица“ коjи стартуjу од 18:30 часова, уз бесплатан улаз за све љубитеље племените вештине. Први пут такмичење у олимпиjском боксу одржава се у Лесковцу у организациjи свих клубова, града Лесковца и Боксерског савеза Србиjе.

 

omladinska-zlatna-rukavica.jpg 

„Ово jе велико признање за наш град, а ту jе и жеља председника Боскерског савеза Ненада Боровчанина да унапреди и популаризуjе боксерски спорт. Зато позивам све наше суграђане да у суботу дођу и да уживаjу у добрим борбама. Биће веома квалитетних борби, jер jе реч о веома квалитетним борцима у свим категориjама“ – рекао jе председник Скупштине града Лесковца Александар Ђуровић.

Квалификациони мечеви младих снага племенитог спорта са простора бивше Jугославиjе обиловали су квалитетним боксом, а очекуjе се да ће само финале пружити истиснки ужитак за све поклонике овог спорта коjи се нађу у хали „Дубочица“. Осваjачи златних медаља у свим категориjама биће конкуренти за престижни трофеj “Златна рукавица”, jедног од наjзначаjниjих турнира у бившоj Jугославиjи коjи за сениоре постоjи од 1957. године. Председник Боксерског савеза Србиjе Ненад Боровчанин истакао jе да ниjе случаjно да се оваj међународни турнир одржава баш у Лесковцу.

„Град Лесковац коjи jе богат боксерком историjом и публиком коjа воли спорт и спортска дешавања заслужио jе да угости jедан овакав турнир, коjи Боксерски савез Србиjе организуjе сваке године. Сигуран сам да ће Спортско рекреациони центар Дубочица бити препун на финалноj вечери. Боксерски савез и град Лесковац покренули школу бокса коjа jе бесплатна у сва четири постоjећа клуба у овом гаду: Jугбоксинг, Боксерски клуб Хисар, Боксерски клуб Дубочица и Боксерски клуб Ђуровић. Важно jе за децу коjа желе да се баве борилачким спортовима, након тога ће изаћи као бољи људи, jер бокс оснажуjе карактер. Окупили смо наjбоље боксере са простора бивше Jугославиjе коjе се такмиче у турнирском систему такмичења. Наjбољем такмичару следи престижни трофеj „Омладинска златна рукавица” – закључио jе Боровчанин.

Распоред финалних мечева:

Уводна борба – кадети

57 кг Никола Радовановић (СРБ) – Али Шљиво (БиХ)

Главне борбе

52 кг Омер Аметовић (СРБ) – Адриjан Џемали (МКД)

56 кг Семиз Аличић (СРБ) – Лазар Арсић (СРБ)

60 кг Лазар Пантић (СРБ) – Фахрудин Баткић (БиХ)

64 кг Никола Лазаревић – Ади Фалан (БиХ)

69 кг Страхиња Карабеговић – Гал Шепић (СЛО)

75 кг Александар  Шерифовић (СРБ) – Милош Краснићи (МНЕ)

81 кг Петар Лиjешевић (МНЕ) – Димитар Огненовски (МКД)

91 Ален Машовић (СРБ) – Амер Шкриjељ (БиХ)

+91 кг Дамир Ефендић (БиХ) – Саша Николић (СРБ)

 

Tagovi

Komentari (0)