Бокс: ВАТРОГАСАЦ У БОКСЕРСКИМ РУКАВИЦАМА 

 Marko-Nikolic-i-Fabio-Turci.jpg

Наjбољи боксер Србиjе, 29 – годишњи Марко Николић гаси пожаре и противнике, али ватра у његовим рукама не jењава! Члан ватрогасне бригаде Вождовац, економиста, успешан jе и на послу и у рингу. У своjоj полутешкоj категориjи (до 79 кг) на профи сцени има 21 победу и ниjедан пораз. У тоj категориjи боксуjе 1047 боксера, а он jе рангиран на 112. позициjи. Наjбољи пласман био jе у наjбољих 100 (био jе 99.) Зацртао jе да у наjскориjе време стекне услов да се бори за неку од престижних титула. Вредан, храбар, амбициозан, фаjтер, такмичар пре свега, Николић храбро корача ка свом циљу. Боксер племенитог кова, уметник међу конопцима тог магичног четвороугла имао jе завидне успехе и као аматер.  Био jе jуниорски и сениорски шампион Србиjе (десетоструки), учествовао на европским и светским првенствима, квалификациjама за ОИ, а преласком у профи ринг наставио jе да ниже победе и забележио их jе 21 до сада, ни jедан пораз. У последњем до сада мечу коjи jе боксовао у родном граду, септембра 2017.  у прелепом амбиjенту Калемегдана поклонио jе љубитељима племените вештине спектакл за памћење.

Какви су планови Николића у наредном периоду?

„Налазим се у Ливорну (Италиjа) где сам добио позив да проведем две недеље на припремама са Фабиом Турчиjем, изврсним боксером коjи се спрема да 30. новембра брани WБЦ Интернационалну титулу против Енглеза Тониjа Конгуеста. Италиjан има 15 борби и исто толико победа, а Енглез осамнаест мечева и два пораза. Фабио jе бивши шампион Медитерана, као и сребрни са Олимпиjских игара младих, сада сjаjан профи борац и 32. на свету“.

Прихваташ такве понуде за спаринговање?

„Већ сам спаринговао у Милану и Карслуеру са шампионима у моjоj категориjи, коjи су се спремали за мечеве у коjима су се борили за титуле. Добро jе то и за њих, али и за мене. Имам добре услове да тренирам, да упознам начин рада шампиона, свакако и да прихватим неке “цаке”, упознам како се спремаjу, колико раде…“

Када ћеш ти боксовати за титулу?

„Требало jе 14. децембра 2018. да боксуjем у Дижону (Француска) против Билела Латреша за титулу WБЦ Медитеран. Моj менаџер Лука Поповић добио jе позив коjи смо радо прихватили. Меч jе био договорен, као и датум, али ми jе после извесног времена на истаграму стигла порука од француског боксера да не жели ту борбу. У први мах сам био уверен да jе то нека шала, jер смо сваки дан очекивали да нам стигне уговор на потпис“.

И шта се догодило?

– Моj менаџер jе контактирао колегу коjи води Француза и после три дана стигла jе потврда да Латреш не жели да боксуjе самном“.

Уплашио се?

„Не знам коjи jе разлог, али сам разумео да му не одговарам и да ће тражити другог противника“.

Има ли шансе да ускоро уђеш у ринг?

„Имам заказан меч у Истанбулу 1. децембра.  Меч jе за реjтинг поене против Казахстанца Микхаила Кринитскина. Његов скор jе 11 победа, седам нерешених и два пораза. Меч jе заказан у осам рунди. Има jош 12 дана до овог сусрета, jа сам спреман, и да кажу да jе сутра jа сам у пуноj снази и максимално мотивисан за ову борбу, а циљ jе увек исти – победа“!

Следећа година?

„У сезони 2019. очекуjем меч за неку од титула. Jако бих волео да се jедан такав меч одржи у Београду. Проблем jе наћи спонзоре, али видећемо. У сваком случаjу на располагању сам свим боксерима коjи су спремни да уђу у ринг самном и боре се за неку од титула. У моjим песницама гори вечити жар и знам да могу до великих победа“ – закључио jе спасилац људских живота, наjбољи боксер Србиjе Марко Николић.

Меч у Истанбулу 1. децембра 2018. биће директрно преношен на каналу ТВ Спорт клуб.

 

Tagovi

Komentari (0)