Бокс: БОКСЕРИ СРБИJЕ У СКОПЉУ И БАЊАЛУЦИ 

 62.jpg

 

Међународни боксерски турнир, 48. „Златни гонг“  коjи се традиционално одржава у Скопљу угостиће и бокс селекциjу Србиjе коjа jе припреме за ово такмичење одрадила у Београду.  „Златни гонг“ биће финална провера наших боксера пред њихов долазак у Ниш где ће 1. децембра 2018. бити одржано финале „Златне рукавице“, док су квалификациjе резервисане за 29. и 30. новембар у хали „Чаир“. Други део наше репрезентациjе бориће се на турниру „Радован Бисић“ коjи ће 10. и 11. новембра 2018. бити одржан у Бања Луци. Из Македониjе и Бањлуке репрезентациjа Србиjе враћа се кући, где наше боксере очекуjе и лигашко такмичење и где ће наставити са брушењем форме за велико такмичење коjе их очекуjе у Нишу.

Пут Скопља кренули су репрезентативци: Саша Суљић 52кг, Вељко Глигорић 56кг, Немања Гавриловић 60кг, Дамjан Грмуша 64кг, Петар Стошић 69кг, Ђорђе Буjишић 75кг, Никола Стевановић 81кг, Владан Бабић +91кг, под вођством селектора Томислава Антеља и помоћних тренера Александра Николића, Саше Радосављевића и Боjана Арсића. У Бања Луку по нове победе отпутовали су: Ненад Момирски 60кг, Велибор Пуцар 69кг, Петар Прокић 91кг, под вођством тренера Манета Марчете. Припреме су одражне у новом боксерском центру коjи се налази у склопу Спортског центра Вождовац у оквиру сарадње Боксерског савеза Србиjе и Општине Вождовац.

„Имали смо одличне припреме на Бањици. За нас jе „Златни гонг“ у Скопљу од велике важности и увек нови велики изазов. Максимално смо мотивисани да у Македониjи остваримо циљеве коjе смо зацртали, а то су златне медаље. Веруjем у себе, у моjе другове из репрезентациjе и очекуjем да ћемо се кући вратити окићени златом“ – рекао jе Ђорђе Буjишић.

Селектор Боксерске репрезентациjе Србиjе Томислав Антељ задовољан jе формом његових изабраника уочи такмичења коjа следе.

„Имали смо довољно времена да максимално спремни дочекамо предстоjеће мечеве. На припремама jе учествовало 11 репрезентативаца од коjих осам иде пут Македониjе и три за Републику Српску. Такмичења у Скопљу и Бања Луци су сjаjна прилика да се провери форма свих наших боксера уочи нама изузетно важног бокс спектакла „Златне рукавице“ коjа ће бити одржана у нишком „Чаиру“ и прославити 61. годину постоjања. Имамо сjаjне услове за рад и напредак, репрезентативци су дисциплоновани и максимално посвећени циљевима коjи су постављени, а то су победе и медаље. По повратку са такмичења коjа нам следе овог викенда, наставићемо са припремама у Београду заjедно са селекциjом Русиjе коjа нам стиже у госте и коjа ће такође бити део спектакла под сводовима нишког „Чаира“, где ћемо сви веруjем показати и доказати да се сав рад у протеклих годину дана исплатио и ударио темље за блиставу будућност српског бокса“ – закључио jе селектор Антељ.

 

Tagovi

Komentari (0)