БГФ: Суперстар на кларинету са Београдском филхармониjом

 andreas ottensamer, promo.jpg

 

Први кларинет Берлинске филхармониjе, Андреас Отензамер, наступиће две вечери заредом са Београдском филхармониjом, 24. и 25. jануара, на Коларцу (20:00). Под диригентском палицом Ханса Графа, на програму се дела Вебера, Дворжака и Малера.

Након фантастичног Сергеjа Накарjакова коjи jе потпуно оправдао надимак „Паганини“ на труби, Филхармониjа представља jош jедног виртуоза на дувачком инструменту, овог пута на кларинету. Андреас Отензамер jе од оних извођача коjи доказуjе да се и у класичноj музици може бити суперстар. Долази из аустроугарске музичке породице - његов брат, а донедавно и отац, први су кларинетисти Бечке филхармониjе, а Андреас се „одметнуо“ у чувени берлински оркестар где има исту, престижну позициjу. У жељи да прикаже сву флексибилност инструмента, често прави излете у друге музичке стилове. Поред тога што редовно наступа са наjвећим именима класичне музике, први jе кларинетиста коjи jе ексклузивац Доjче Грамофона. Често наступа и са Немањом Радуловићем, са коjим између осталог промовише класичну музику у берлинским техно клубовима.

Наjтражениjи кларинетиста данашњице са Београдском филхармониjом наступа први пут и изводи Концерт за кларинет и оркестар бр. 1, К.М. Вебера, а на програму су jош увертира „Чаробни стрелац“ истог композитора, Дворжаков „Отело“ и чувени Малеров „Адађо“ из Симфониjе бр. 10. Концерт диригуjе драг филхармониjски гост и истакнути аустриjски диригент Ханс Граф, jедан од наjуважениjих музичара данашњицекоjи jе, поред осталих престижних награда, добитник и чувеног Гремиjа.

Улазнице за концерт у четвртак су на располагању на благаjнама Филхармониjе и Коларца, а сто улазнице за стаjање биће у продаjи уочи концерта у петак, односно од 19 часова на благаjни Коларца.

 Ottensamer_BlueHour_2018_12_0372.jpg

За своj други албум, Брамс – Мађарска веза, добио jе награду ЕКО КЛАСИК као Инструменталиста године за 2015. У наставку атрактиван снимак Чардаша са Немањом Радуловићем:

 

https://www.youtube.com/watch?v=PAToKVOy72g

 

Tagovi

Komentari (0)