БГФ: Почели дечjи концерти у Београдскоj филхармониjи

 

 Karneval zivotinja u BGF.jpg

 

 

Београдска филхармониjа наставља са дружењем са наjмлађима, оваj пут са децом предшколског узраста, за коjе организуjе концерте од 10 - 19. октобра, радним данима, у 10 и 12 часова (Сала БГФ). Оркестар изводи “Карневал животиња”, К. Сен-Санса, а у улози наратора су филхармоничарке Тамара и Славица коjе малишане воде кроз животињски свет уз песме чиjи су аутори дечjи песници, а и сама деца. 

 

У Филхармониjи се откриваjу лепота и шароликост животињског царства кроз музику, уз два клавира коjи се придружуjу оркестру оживлјаваjући духовиту музичку свиту Сен-Санса, “Карневал животиња”. Од петлова до корњача, диносауруса и кенгура, клинци ће уживати у овом популарном и омилјеном животињском сафариjу.

 

Decji koncerti u Filharmoniji.jpg

 

Поред тога што негуjе генерациjе нове публике, Београдска филхармониjа даjе шансу и младим извођачима.  Одмах након што се успешно представио на Диригентском форуму – мастеркласу за младе диригенте недавно одржаном у Београдскоj филхармониjи, млади Феликс Милденбергер jе добио прилику да диригуjе оркестром.  А Вук Божиловић и Душан Гроздановић, млади постдипломци и већ одлични пиjанисти, наступаjу заjедно са оркестром на свих 16 концерата.

 

 

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)