БГФ: Филхармониjа свирала за новосадске бебе

 Filharmonijski koncert za novosadske bebe.jpg

 

Након великог успеха коjи су концерти за бебе имали у Београду, Филхармониjа jе исти програм извела за наjмлађе новосађане и, овога пута, Галериjу Матице српске претворила у jединствену музичку играоницу. На два мини концерта, музичари су заjедно са диригентом Александром Коjићем извели Симфониjу успаванки у галериjском амбиjенту где су бебе слободно уживале у уметности. 

 

"Пре свега желим да замолим све маме, тате, баке, тетке, деке, да нашоj уваженоj данашњоj публици, чим мало одрасте, пренесу наше наjтоплиjе поздраве како би знали колико им се увек радуjемо, као и да их ускоро очекуjу и филхармониjски концерти за предшколце и школарце. Знате, концерти за бебе, на коjима вам ништа нам друго не преостаjе него да се растопите од слаткоће и милине, нас подсећаjу и да ово чиме се бавимо ниjе посао, већ мисиjа. И то наjлепша могућа мисиjа. Драго ми jе да се тренд бебећих концерата Београдске филхармониjе шири, а од срца честитам Тиjани Палковљевић Бугарски и Галериjи Матице српске што су постали први беjби френдли музеj у региону”, рекао jе директор Београдске филхармониjе, Иван Тасовац.

"Галериjа Матице Српске већ дуго ради са децом, али нам се чинило да jе прави тренутак да проширимо активности и на бебе, односно на маме са бебама. Зато смо покренули акциjу “Беjби френдли” музеj и jедна од активности коjу спроведимо су концерти. Тако спаjамо ликовну и музичку уметност и чинимо да деца буду на ти са институциjама културе, да немаjу страх и да долазе радо и са навиком jош из детињства”, рекла jе Тиjана Палковљевић Бугарски, управница Галериjе Матице српске.

У сарадњи са Београдском филхармониjом и Музичком омладином Новог Сада, Галериjа Матице српске ће сваке прве суботе у месецу приређивати бесплатне концерте за наjмлађе посетиоце и њихове родитеље у оквиру програма Одрастање уз уметност – Беба у галериjи. А у своjоj кући, Београдска филхармониjа одржава наредни циклус бебећих концерата почетком jануара 2019.

 

Фото Марко Ђоковиц

 

Jелена Милашиновић

 

Фото галерија

_MDJ8739.jpg
_MDJ8575.jpg
_MDJ8722.jpg
_MDJ8508.jpg

Tagovi

Komentari (0)