БГФ: Чак три концерта са Габриjелом Фелцом

Габриjел Фелц, шеф-диригент Београдске филхармониjе, одржаће ове недеље чак три концерта. Наjпре као пиjаниста и домаћин Музичких разговора у среду22. маjа, а потом диригуjе два концерта са оркестром на Коларцу, у четвртак и петак (23. и 24. маj).

 sef dirigent gabrijel felc.JPG

На Музичким разговорима, неформалним дневним концертима с почетком у 14 часова, Фелц ће представити виолончелисту Немању Станковића. У улози пиjанисте, он ће заjедно са овим филхармоничарем одсвирати Бетовенову Сонату за виолончело и клавир и разговарати о композитору коме jе посвећена целокупна наредна сеозна Београдске филхармониjе. Као и до сада, улаз на ове концерте jе бесплатан.

 Gabrijel Felc i Nemanja Stankovic.jpg

А jедан од наjинтересантниjих програма ове сезоне, публика ће имати прилику да чуjе чак два пута на Коларцу, у четвртак и петак од 20 часова. Раскошна и помпезна дела Оторина Респигиjа воде на jединствено музичко ходочашће, наjпре уз композициjу „Црквени прозори“, а потом, филхармониjски путеви воде у Рим! Сви заљубљеници у вечни град уживаће у тонскоj поеми „Римске свечаности“, и живим описима римских сцена, од времена античког царства у пуном сjаjу, па до плеса „салтарело“ на Тргу Навона.

 gabrijel felc, dirigent i pijanista.jpg

Између ова два оркестарска гиганта, светли jедан бисер- Бахов наjпознатиjи концерт за чембало коjи се данас наjчешће изводи на клавиру, у извођењу пиjанисте Ерика ле Сажа, jединственог, суптилног израза.

За филхармониjски концерт у четвртак jош увек има улазница, а за наступ у петак, моћи ће да се купе улазнице за стаjање, сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благаjни Коларца.

 

Tagovi

Komentari (0)