BELDOCS фестивал добитник престижне награде “Капетан Миша Анастасиjевић”

Међународни фестивал документарног филма BELDOCS и његов оснивач и директор, Младен Вушуровић, овогодишњи су добитници награде “Капетан Миша Анастасиjевић” за промоциjу документарног филма.

 Beldocs 1.JPG

Признање коjе се додељуjе за наjуспешниjе поjединце, предузетнике и институциjе Вушуровић jе добио за “предан и пожртвован дугогодишњи рад, за jасну визиjу коjа га jе водила да BELDOCS међународни фестивал документарног филма из године у годину унапређуjе и уздигне међу наjпрестижниjе европске фестивале документарног филма коjи су подржани од стране ‘Медиа’ програма ‘Креативне Европе’ већ трећу годину за редом,  по четири основа, и подпроjекта годишње”.

 

У образложењу награде се наводи да се додељуjе “и за допринос снажном развоjу српске креативне документаристике, храброст и одважност да се документарни филм доведе у Велику дворану Центра ‘Сава’ пред више од 2.700 гледалаца на jедноj проjекциjи, чиме jе вратио Београд и Србиjу на мапу европских значаjних центара документарних фестивалских дешавања”.

 

Награда ће бити уручена у четвртак, 28. марта у Ректорату Београдског универзитета, у Капетан-Мишином здању у Београду, у14 сати.

 

Признање “Капетан Миша Анастасиjевић” се већ 18. годину додељуjе наjуспешниjима из области привредног и друштвеног стваралаштва у Србиjи у току jедне године, а у оквиру проjекта “Пут ка врху”, коjи заjеднички спроводе Привредна комора Србиjе, Новосадски и Београдски универзитет и Агенциjа “Медиа инвент” из Новог Сада.

 

Mladen Vusurovic.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BELDOCS jе током минулих jеданаест година постао наjвољениjи пролећни фестивал документарног филма, коjи окупља наjбоља остварења савремене документаристике. И ове године, фестивал наставља са квалитетним и премиjерним програмом, изграђуjући и едукуjући своjу публику, нудећи сем домаће и међународну селекциjу броjне пратеће програме. Већина значаjних наслова савремене документаристике доживела jе своjе премиjере управо на BELDOCS-u. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Овогодишње, дванаесто издање Међународног фестивала документарног филма BELDOCS,коjе се одржава од 8. до 15. маjа у Београду у више биоскопских дворана, представиће више од 100 премиjерних филмова из целог света, у 14 различитих селекциjа. Поред домаћег и такмичарског програма публика ће моћи да ужива и у музичким, биографским и уметничким документарцима, избору из савременог португалског документарног филма, као и у ретроспективама аутора Казуа Харе и Горана Девића.

 

Tagovi

Komentari (0)