БАЛЕТ ХАЗАРСКИ РЕЧНИК – ЛОВЦИ НА СНОВЕ ГОСТУЈЕ У МОСКВИ

Балет „Хазарски речник – Ловци на снове“, по мотивима романа Милорада Павића, у режији Ливије Пандур и кореографији Роналда Савковића, гостује од 7. до 12. новембра  у Москви на чувеном Чехов фестивалу.

 Screenshot 2021-11-04 at 17.00.03.png

У балету ће наступити: Соња Вукићевић, Сања Нинковић, Милица Јевић Дрндаревић, Тијана Шебез, Љиљана Велимиров, Маја Стојаков, Олга Олћан Миљевић, Ада Распор, Дејан Коларов, Милан Рус, Игор Пастор, Никола Бјанко, Хозе Иглесијас, Милош Живановић, Антонио Бибо. 

Подсећамо да је овај модерни балет, чији је предложак препун симбола и безграничних могућности за покрет, тело и визуелне ефекте, почетком септембра изведен с великим успехом на музичком фестивалу „Festival de Verano de Escorial“, одржаном у позоришту – Аудиторијум у Ескоријалу, вековном седишту шпанских краљева, недалеко од Мадрида. 2019. године балет је са великим успехом наступио на фестивалима у оквиру двонедељне јужно америчке турнеје у Еквадору, Колумбији. 

Једночини балет  „Хазарски речник – Ловци на снове“ је у копродукцији Народног позоришта у Београду  и Опере и театра Мадленианум.

Премијера у Народном позоришту у Београду  била је 19. маја 2018.

 

Ауторску музику, специјално за овај балетски пројекат, компоновао је Мирослав Бако, сценографију је креирала кућа за дизајн и концептуалну уметност НУМЕН, костимографкиња је Ангелина Атлагић, а дизајнер светла Јаша Коцели.

 

                                                      МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)