БАДМИНТОН - СРЕБРО И БРОНЗА ЗА JУНИОРЕ У ЗАГРЕБУ

Сjаjна jуниорска репрезентациjа Србиjе донела jе jош два одличjа са 10th LI-NING Zagreb Youth Open 2023 коjи jе од 22. до 24. септембра одржан у Хрватскоj  

 20230925 10th Li NING Zagreb Youth International_Latas i Radovanovic.jpg

Протеклог викенда репрезентативци Србиjе у категориjи до 13 и 15 година одмерили су снаге са готово 200 своjих вршњака из Европе и Азиjе. Данило Стефановић, Алекса Радовановић и Теодора Латас су сjаjном игром извоjевали нове медаље за Србиjу – сребрну и бронзану, док су репрезентативци Србиjе забележили чак 28 победа.

Сребрну медаљу у конкуренциjи мушких парова до 15 година Србиjи су донели Алекса Радовановић и Данило Стевановић. До финалног меча српски двоjац стигао jе савладавши украjинско-хрватски пар Проскура/Шурина (21-12, 21-8), Словенце Тима Брегара и Jана Вранцеа (22-20,21-23,21-13), као и аустриjски дубл Пушкл/Занг (16-21,21-11,21-17), а са сjаjном и неустрашивом игром наставили су и у полуфиналном мечу против Хрвата Ловра Матовине и Словенца Рока Стрелеца (21-8,15-21,23-21). У финалном мечу против Украjинаца Дениса Малниjева и Матвиjа Мизина, пад концентрациjе и снаге коштао jе српски пар златне медаље, те су Радовановић и Стевановић такмичење завршили као другопласирани наjбољи мушки дубл турнира.

20230925 10th Li NING Zagreb Youth International_postolje Radovanovic Stevanovic.jpg

Радовановић се истакао и у конкуренциjи мешовитих парова до 15 година, где jе са партнерком Теодором Латас извоjевао бронзану медаљу. На самом старту такмичења, српски мешовити пар муњевитом игром рушио jе противнике - турски пар Озден/Акар  (21-7,21-5), хрватско-словачки пар Хржица/Воjтишкова (21-3,21-9) и Донмез/Озубир такође из Турске (21-12,21-9). Са одличном игром наставили су Радовановић и Латас и у четвртфиналном мечу против Мађара Ференца Капрониjа и Елзе Шандор (21-12,21-11), али jе у наредном мечу у кључним тренуцима срећа превагнула у корист украjинског пара Малниjев/Поперезхаjи, те су српски такмичари завршили турнир са освоjеном бронзаном медаљом.

 

Турнир jе био изузетно масован, и прилично jак, а самим тим и веома напоран. Освоjене су две медаље, али jе доста битних мечева изгубљено у завршници, што говори да треба доста радити на самопоуздању играча. Управо овакви турнири и значе много због тих jаких мечева против квалитетних противника. Играчи jесу пружили своj максимум и надам се да смо извукли поуке и да ћемо следећи пут бити снажниjи када то затреба”, изjавио jе Драган Антић, тренер jуниорске репрезентациjе Србиjе.

Чланови jуниорске репрезентациjе коjи су представљали Србиjу на овом такмичењу били су и Богоjевић Андреа БК Змаjеви, Димитриjевић Ана БК Фанатик, Обрадовић Вукашин БК Хелиантхус, као и чланови БК Београд: Омрчен Ђорђе, Петковић Марко, Поповић Василиjе, Ристић Константин, Тодоровић Филип, Тодоровић Нађа, Томић Милица, Васиљевић Jана коjима jе ово била прилика да осете атмосферу међународних такмичења и стичу нова искуства.

Учешће репрезентациjе у категориjи до 13 и 15 година на 10th LI NING Zagreb Youth Open подржало jе кроз обезбеђење финансиjске подршке Министарство спорта Републике Србиjе.

Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)