БАДМИНТОН - 32 државе потврдиле учешће на тимском Европском првенству за jуниоре Београд 2022

Да ће српска престоница ускоро бити центар европског бадминтон наjављуjе и потврђено учешће 32 државна тима на Европском првенству за jуниоре Београд 2022 коjе Бадминтон савез Србиjе организуjе уз подршку Министарства омладине и спорта и Секретариjата за спорт и омладину Града Београда. Након две године од последњег издања овог престижног такмичења, наjбољи такмичари до 19 година имаће прилику да се у периоду од 18. до 27. августа у Атлетскоj дворани у Београду боре се за титулу наjбољих у Европи.

 EJC Beograd 2022.jpg

Екипни део званичног Европског првенства за jуниоре траjаће од 18. до 22. августа, док jе наставак првенства од 22. до 27. августа резервисан за индивидуални континентални шампионат у свих пет такмичарских конкуренциjа: мушкарци и жене поjединачно, мушки, женски и мешовити парови.

Приjаве за екипни део првенства затворене су 28. jуна и сада jе познато коjе ће се државе у српскоj престоници борити за европску титулу: Аустриjа, Белгиjа, Бугарска, Хрватска, Чешка, Данска, Енглеска, Естониjа, Финска, Француска, Немачка, Грчка, Мађарска, Ирска, Израел, Италиjа, Летониjа, Литваниjа, Холандиjа, Норвешка, Пољска, Португал, Румуниjа, Шкотска, Словачка, Словениjа, Шпаниjа, Шведска, Шваjцарска, Турска, Украjина и Србиjа.

Међу фаворитима се налази Данска, актуелни европски првак и земља коjа бележи наjвише титула, но остаjе да се види да ли ће успети да одбране трон или ће Европа добити новог шампиона. Температура се у европскоj бадминтон заjедници загрева jер jе сада извесно да на првенству учествуjу наjjачи тимови, попут Француске коjа jе не тако давно освоjила два првенства за редом – 2017. и 2018. године, затим Енглеске, Немачке, Украjине, Турске…

На последњем одржаном Европском првенству за jуниоре 2020. године у Финскоj репрезентативци Србиjе су освоjили два бронзана одличjа – Мариjа Судимац у конкуренциjи жена поjединачно и Михаjло Томић и Сергеj Лукић у конкуренциjи мушких парова. Такође, наjбољи српски jуниори су на екипном делу шампионата остварили пласман у четврфинале тj. међу осам наjбољих европских тимова.

Приjаве за индивидуални део такмичења траjу до 26. jула у поноћ када ће се знати и коначан броj свих учесника Европског првенства за jуниоре Београд 2022. 

Чланак о Европском првенству за jуниоре Београд 2022 обjавила jе и Европска бадминтон конфедерациjа на свом званичном wеб саjту и можете га прочитати путем следећег линка.

 

 

У Београду, 04.07.2022. године                                                                           Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)