БАДМИНТОН - ПРВИ ПУТ У ИСТОРИJИ СРБИJА НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У БАДМИНТОНУ

Српски мешовити пар Михаjло Томић и Анђела Витман учествовали су на Светском првенству за сениоре коjе jе од 21. до 27. августа одржано у Копенхагену –

Badminton_Tomic i Vitman.jpg 

Наjбољи српски микс дубл Михаjло Томић и Анђела Витман представљали су Србиjу на Светском првенству за сениоре у Данскоj, где су се од 21. до 27. августа наjбољи играчи света борили за титулу светског првака и бодове за Олимпиjске игре 2024.

Копенхаген jе по пети пут био домаћин крема светског бадминтона окупивши на Светском првенству скоро 400 наjуспешниjиj такмичара из Азиjе, Африке, Америке, Европе, Аустралиjе. Први пут у историjи застава Србиjе завиjорила се на овом наjвећем планетарном бадминтон такмичењу, а заслужни за то били су  репрезентативци Михаjло Томић и Анђела Витман коjи последњих годину дана феноменалном игром на међународноj сцени пишу историjу српског бадминтона.

 20230828 Badminton_hala.jpg

Иако овога пута нису забележили резултате и медаље на коjе су нас протеклих годину дана навикли, српски играчи су у мечу против jаких противника из Енглеске Грегориjа и Џени Маирс показали сjаjну игру и квалитет и jош jедном потврдили спремност да помераjу границе српског бадминтона и у будућности наставеосваjачки поход на светску бадминтон сцену. 

Веома сам задовољан наступом на нашем првом светском првенству. Без обзира што jе победа оваj пут изостала, мислим да  Анђела и jа идемо правим путем ка нашим великим циљевима. Играти светско првенство на централном терену донело jе сjаjан осећаj и мотивациjу и jедва чекам нову прилику да поново изађемо на велику сцену светског бадминтона. У наредном периоду нас очекуjе почетак нове узбудљиве сезоне, први турнир jе за месец дана у Белгиjи за коjи смо већ почели са припремама”, изjавио jе Михаjло Томић.

Након лета током кога су млади играчи, али и цео стручни штаб, вредно радили на припремама, следи такмичарска сезона коjа, гледаjући узлазну путању српских играча током протекле године, наjављуjе нове успехе и радости за српски бадминтон.

Министарство спорта Републике Србиjе jе обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава омогућило учешће наjбољих српских сениора на Светском првенству у бадминтону.

 

Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)