БАДМИНТОН - JУНИОРСКИ КУП ЗА ТИМОВЕ - ПЕТРОВАЦ 2023

У Спортском центру Петровац на Млави у недељу, 09. априла 2023. годржан jе jуниорски куп у бадминтону за тимове млађе од 15 година 

 20230410 Juniorski kup za timove_igra.jpg

У организациjи Петровачки Спортски Клуб под покровитељством Бадминтон савеза Србиjе, Спортског савеза Петровац на Млави и Општине Петровац на Млави одржан jе Jуниорски куп за тимове млађе од 15 година. На турниру су учествовали наjбољи У11, У13 и У15 такмичари из Београда, Новог Сада, Крушевца, Зрењанина, Вршца, Панчева и Петровца на Млави.

Тимове у узрасним категориjама У11 и У13 чинила су наjмање два приjављена такмичара истог или различитог пола, док су У15 екипе чинила наjмање четири приjављена такмичара од коjих jе наjмање jедан такмичар морао да буде супротног пола. Екипни мечеви у узрасним категориjама У11 и У13 играли су се до 45 поена кроз два меча у поjединачноj и jедног меча у конкуренциjи парова, док су играчи до 15 година играли мечеве до 55 поена у формату два сингла и три дубла. 

Златну медаљу у наjмлађоj узрасноj категориjи до 11 година освоjила jе екипа Златни змаjеви у саставу Миа Станимировић (БК Динамо) и Михаjло Пантић (БК Змаjеви), док jе сребро отишло у руке екипе из београдског клуба Цлеар Лени Бркић, Мили и Маши Глуховић. Треће место на такмичењу освоjиле су Николина Вулић и Тамара Латас (БК Змаjеви).

Наjуспешниjу екипу у категориjи до 13 година чини jе двоjац из Вршца Теодора и Доротеа Меховић (БК Фанатик), на другом месту нашли су се Илиjа Вулић и Андриjа Исаиловић (БК Змаjеви), док jе трећепласирана екипа била Београд 1 у саставу Нађа Тодоровић и Филип Стоjадиновић.

 20230410 Juniorski kup za timove_svi takmičari.JPG

Крушевљани су били наjуспешниjи и у категориjи играча до 15 година, освоjивши прво и друго место. На наjвише победничко постоље попели су се Алекса Радовановић, Андреа Богоjевић, Петар Смиљковић и Елена Вељковић. Друго место заузели су њихови клупски саиграчи Данило Стевановић, Теодора Латас, Ђина Челар и Павле Ракић из БК Банат, а бронзана медаља отишла jе у руке екипи Воjводина коjу су чинили Весна Стоjаковић, Вукашин Обрадовић, Максим Видаковић (БК Нови Сад) и Бошко Jаковљевић (БК Динамо).

Марко Васић, председник и тренер Петровачког спортског клуба коjи jе и организатор овогодишњег jуниорског купа за тимове, истакао jе Петровац на Млави од ове године домаћин чак два бадминтон турнира, као и да jе задовољство видети да расте интересовање деце за оваj спорт. „Први пут смо домаћини оваквом првенству коjе протиче у феноменалноj атмосфери. Више од 60 учесника се данас такмичи у тимовима, ово jе новина jер су деца измешана и воле оваква такмичења, а осим спортских резултата ту jе и незаобилазно дружење. Захвалио бих Бадминтон савезу Србиjе, Спортском савезу Петровац на Млави и Општини Петровац на Млави без коjих оваj турнир не би био могућ”, изjавио jе Марко Васић. 

Jуниорски куп за тимове – Петровац 2023 jедна jе од многоброjних активности Бадминтон савеза Србиjе коjе за циљ имаjу развоj и популаризациjу бадминтона међу наjмлађим узрасним категориjама и укључивање што већег броjа малишана у оваj олимпиjски спорт.

 

Такмичење jе подржало и Министарство омладине и спорта Републике Србиjе кроз обезбеђивање неопходне финансиjске подршке.

 

Београд, 10. април 2023. године                                                                            Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)