БАДМИНТОН: JУНИОРИ У ВЕДРОМ ДУХУ ОТПУТОВАЛИ НА ЕП У ЛАХТИ

ОСМОЧЛАНА ЕКСПЕДИЦИJА СРБИJЕ У НЕДЕЉУ, 25. ОКТОБРА 2020, ОТПУТОВАЛА НА ЕВРОПСКО JУНИОРСКО ПРВЕНСТВО КОJЕ ЋЕ ОД 29. ОКТОБРА ДО 7. НОВЕМБРА БИТИ ОДРЖАНО У ФИНСКОJ -

 Srpski reprezentativci za EP za juniore u Finskoj.JPG

 

Михаjло Томић, Сергеj Лукић, Иван Ковачевић, Мариjа Судимац, Сара Лончар и Анђела Витман, предвођени тренерима бадминтон репрезентациjа Србиjе, Драганом Антићем и Николом Миjачићем, у недељу, 25. октобра 2020, са Аеродрома “Никола Тесла“ отиснули су се пут Финске коjа ће од 29. октобра до 7. новембра бити домаћин jедног од наjзначаjниjих бадминтон догађаjа у свету ове године.

Наиме, Европско првенство за jуниоре jедно jе од ретких великих такмичења коjе ниjе отказано услед пандемиjе. С тим у вези осмочлана експедициjа Србиjе морала jе да отпутуjе у Финску са негативним ПЦР тестовима на kовид 19, а по слетању на аеродром ће организованим превозом бити спроведена у мултиспортски центар ’’Паjулахти Спортс Институт’’ у Лахтиjу. Тамо ће бити смештена у тродневноj изолациjи са осталим учесницима европског шампионата, а дан пред почетак такмичења сви ће бити поново тестирани, после чега ће се видети ко добиjа и финално одобрење да може да наступи на овом догађаjу. Горан Jелесиjевић, наjбољи српски судиjа, такође ће бити учесник историjског континенталног шампионата. Као носилац наjвише европске лиценце, Jелесиjевић ће судити на оба шампионата – екипном и поjединачном.

Без обзира на то што jе актуелна пандемиjа до невиђених мера искомпликовала учешће наша репрезентациjа jе у ведром духу и одличноj атмосфери кренула пут Финске, где jе одлучна у намери да покаже због чега припада групи наjбољих бадминтон нациjа на Старом континенту. Уосталом, у екипном делу шампионата, коjи ће траjати од 29. октобра до 2. новембра Србиjа jе постављена за трећег носиоца, а вољом жреба сврстана jе у трећу групу где ће jоj противници за прва два места коjа воде у четвртфинале бити селекциjе Шпаниjе, Литваниjе и Италиjе.

У првом колу, 29. октобра, наш тим, у чиjем саставу jе и четворо осваjача екипне вицешампионске титуле на Европском првенству за играче до 17 година 2019. (Лукић, Томић, Лончар и Витман) за противника ће имати Литваниjу. У другом колу, дан касниjе, Србиjа ће одмерити снаге за Италиjом, а у трећем, 31. октобра, ривал ће jоj бити Шпаниjа. У оквиру сваког дуела у групи одриграће се по jедан меч у свим конкуренциjама (мушки и женски сингл, мушки, женски и мешовити дубл), а осваjач бодова ће бити тим са више победа.

На шампионату у поjединачним категориjама, коjи стартуjе 2. новембра, наша земља ће имати носиоце у три конкуренциjе. Судимчева jе пети носилац у женском синглу, Лукић и Томић пети носиоци у мушком дублу, а Томић и Витманова седми носиоци у мешовитом дублу у коjем ће наступити и Ковачевић и Судимчева. У женском синглу, поред Судимчеве, играће и Лончарева, у мушком синглу огледаће се Лукић и Ковачевић, а у женском дублу Лончарева и Витманова.

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта и Олимпиjски комитет Србиjе обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери су допринели учешћу наше репрезентациjе на Европском првенству за jуниоре.

 

Београд, 25. октобар 2020.                                                                          Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)