БАДМИНТОН - ХЕТ ТРИК БJЕЛАНА НА ПРВЕНСТВУ ВОJВОДИНЕ

У недељу 03. септембра 2023. године у Новом Саду одржано jе Првенство Воjводине за сениоре и jуниоре -

Сениори и jуниори у категориjи до 11, 13 и 15 година из воjвођанских клубова окупили су се протеклог викенда у новосадском СПЕНС-у како би на почетку такмичарске сезоне одмерили снаге и изборили титулу наjбољих играча Покраjине у конкуренциjи мушки и женски сингл, као и мушки, женски и мешовити парови.

 20230905_Badminton_Prvenstvo Vovjvodine_Grupna.jpg

У сениорскоj категориjи издвоjио се Игор Бjелан (БК Нови Сад) коjи jе освоjио чак три златне медаље у поjединачноj мушкоj, као и у конкуренциjи мушких и мешовитих парова. За њим следи Панчевка Маша Алексић са освоjене две златне медаље, и то у поjединачноj женскоj и у конкуренциjи женских парова заjедно са Мариjом Самарџиjом. Пут до злата у парским конкуренциjама Бjелан jе крчио са Бранславом Воденичарем из Зрењанина у конкуренциjи мушких парова, док jе до трона у конкуренциjи мешовитих парова дошао са партнерком Милицом Барбир из БК Нови Сад.

 20230905_Badminton_Prvenstvo Vovjvodine_pobednici XD.jpg

Традиционално леп и приjатељски догађаj коjи окупља наjбоље бадминтонце из Покраjине. Будући да сам играо све три конкуренциjи, било jе поприлично напорно, али  на моjу велику радост успео сам да оправдам прошлогодишњи успех. Сjаjан jе осећаj започети нову такмичарску сезону са три златне медаље и веруjем да ће репрезентациjа Србиjе и ове године оправдати квалитет коjи jе краси на националноj и међународноj сцени”, изjавио jе Игор Бjелан истичући да се посебан значаj оваквих такмичења огледа у прилици да млађи играчи осете такмичарску атмосферу, друже се са вршњацима из других градова и да се кроз интеракциjу са сениорима подстакну на даљи спортски развоj.

 20230905_Badminton_Prvenstvo Vovjvodine_pobednice U13 GS.jpg

У поjединачним конкуренциjама у jуниорскоj категориjи узраста до 11 година наjбоља jе била Сташа Лазовић (БК Нови Сад), док су у У13 мушком и женском синглу злато извоjевали Димитриjе Ђоjкић (БК Нови Сад) и Доротеа Меховић (БК Фанатик). Лазар Суботин (БК Нови Сад) и Ана Димитриjевић (БК Фанатик) овогодишњи су прваци Воjводине у поjединачним конкуренциjама до 15 година.

Организатор Првенства Воjводине за сениоре и jуниоре били су Бадминтон савез Воjводине, БК Нови Сад И БК Хеллиантхус уз подршку Бадминтон савеза Србиjе, Покраjинског секретариjата за спорт и Министарства спорта Републике Србиjе.

Медаље на Првенству Воjводине 2023 освоjили су:

Узраст до 11 година девоjчице и дечаци поjединачно: Миа Станимировић (сребро), Ања Адлешић и Уна Ђуђић (бронза)

Узраст до 13 година девоjчице и дечаци поjединачно:  Коста Сљиепчевић и Сташа Лазовић (сребро), Филип Анау и Теодора Меховић (бронза)

Узраст до 15 година девоjчице и дечаци поjединачно: Максим Видаковић и Ленка Лазовић (сребро), Бошко Jаковљевић и Давид Ротариу, Весна Стоjаковић и Теа Станимировић (бронза)

Сениори – мушкарци и жене поjединачно: Михаjло Виг и Катарина Виг (сребро), Деjан Милаковић, Игор Трешњић, Ана Димитриjевић и Милица Барбир (бронза)          

Сениори – мушки и женски парови: Вања Бокан/Михаjило Виг и Милица Барбир/Катарина Виг (сребро), Иван Косановић/Предраг Станимировић, Саша Милаковић/Игор Трешњић, Jасмина Милошевић/Маjа Сердар, Миња Михаjлов/Соња Поповић (бронза)

Сениори – мешовити парови: Иван Косановић/Маша Алексић (сребро), Предраг Станимировић/Мариjа Самарџиjа, Лазар Суботин/Ана Димитриjевић (бронза)

 

Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)