БАДМИНТОН: БК ЗМАJЕВИ НАJБОЉИ КЛУБ КРУШЕВЦА У 2020

У ИЗБОРУ ЗА НАJУСПЕШНИJЕ СПОРТИСТЕ ГРАДА ПОД БАГДАЛОМ У ПРОШЛОJ ГОДИНИ БАДМИНТОН КЛУБ ИЗ ОВОГ ГРАДА ОСВОJИО ПЕТ ПРИЗНАЊА 

 

Marija Sudimac.jpg

Бадминтон клуб Змаjеви био jе главно обележjе крушевачког спорта у прошлоj години. Потврда за ову тврдњу jе традиционални избор наjуспешниjих спортиста, екипа и тренера града Крушевца за 2020. коjи jе спровео Спортског савеза града под Багдалом. Змаjеви су добили пет признања од укупно 13 категориjа у коjима су проглашавани наjбољи. Између осталог, Змаjеви су проглашени за наjуспешниjу сениорску екипу у 2020, док jе алфи и омеги овог Клуба, Драгану Антићу, припало признање за наjбољег тренера. Поред ова два признања чланови крушевачког бадминтон клуба победили у категориjи наjбољи jуниор (Сергеj Лукић), наjбоља jуниорка (Мариjа Судимац) и наjбољи пионир (Алекса Радовановић).

 

У образложењу стручне комисиjе Спортског савеза Крушевца, између осталог, наведено jе да су Лукић и Судимчева у 2020. освоjили бронзане медаље на Европском jуниорском првенству у Финскоj на коjем jе Антић био део стручног штаба репрезентациjе. Такође, “подвучено” jе да су Змаjеви на Првенству Србиjе за сениоре освоjили три екипна одличjа (златну у конкуренциjи женских екипа, сребрну конкуренциjи мешовитих екипа и бронзану у конкуренциjи мушких екипа, као и осам медаља у поjединачним конкуренциjама, те да тренутно чак 15 чланова Бадминтон клуба Змаjеви брани боjе Србиjе у различитим узрасним репрезентативним категориjама. Комисиjа jе и подсетила да jе Радовановић, члан бадминтон репрезентациjе Србиjе до 13 и до 15 година и да jе у 2020. био осваjач сребрне медаље на Државном првенству до 13 година у синглу и бронзане медаље у конкуренциjи до 15 година у дублу.

 

Иначе, за наjуспешниjег сениора Крушевца у прошлоj години проглашен jе Владимир Бачанин (Парглаjдинг клуб Аир 037), за наjуспешниjу сениорку Катарина Манић (Планинарско спортски клуб Jастребац), за наjуспешниjег кадета Вук Вукаjловић (Боксерско удружење БК КШ 037), за наjуспешниjу кадеткињу Ања Недељковић (Атлетски клуб Крушевац), за наjуспешниjу пионирку Дариjа Живковић (Атлетски клуб Крушевац), за наjуспешниjег спортисту особа са посебним потребама Сашка Вуjичић (Спортски клуб за децу и омладину са посебним потребама Палестра), за наjуспешниjу младу екипу Стонотениски клуб Напад, а за наjуспешниjег спортисту особама са инвалидитетом Сандра Алексић (Спортски савез особа са инвалидитетом Крушевац).

 

Београд, 02. април 2021.                                                                             Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)