Бадминтон: УЧЕНИЧКИ ДОМОВИ ПОСТАJУ ДЕО БАДМИНТОН ПОРОДИЦЕ

ПРЕДСТАВНИЦИ ВИШЕ ОД 20 УЧЕНИЧКИХ ДОМОВА ИЗ СВИХ РЕГИОНА СРБИJЕ ПРИСУСТВОВАЛО ПРЕЗЕНТАЦИJИ БАДМИНТОНА НА АДИ ЦИГАНЛИJИ 

 5.JPG

У организациjи Бадминтон савеза Србиjе и Дома ученика пољопривредне школе ‘’Соња Маринковић’’ из Пожаревца, 27. новембра 2019. jе у Националном бадминтон центру на Ади Циганлиjи одржана презентациjа бадминтона за представнике ученичких домова. Након састанака на тему увршћивања бадминтона у активности ученика коjи бораве у домовима као и у програм такмичења популарних ‘’Домиjада’’, национални савез jе угостио више од 40 представника домова ученика из свих пет региона.

2.JPG 

Током веома садржаjне промоциjе и презентациjе, директори, васпитачи и други представници домова, ближе су се упознали са бадминтоном као спортом, функционисањем Бадминтон савеза Србиjе, примени проjекта развоjа школског бадминтона ‘’Shuttle Time’’, броjним могућностима и бенефитима коjе оваj спорт пружа, нарочито када се ради о школскоj популациjи. Кроз практични део, сви заинтересовани су имали прилику да се опробаjу у олимпиjском бадминтону. Упознавање са основама, примене интересантних вежби на теренима и поjединачно и групно надигравање преко мреже донели су осмех на лица свих учесника. У завршном делу програма, представницима ученичких домова Бадминтон савез Србиjе jе донирао комплете опреме како би могли да почну са основним облицима примене бадминтона. Презентациjу су водили Радомир Jововић, председник УО БАСС, чланови управе Андреjа Андрић и Миодраг Каличанин, тренер репрезентациjа Никола Миjачић и такмичари Андриjа Додер, Сина Jавиди, Илиjа Павловић и Борко Петровић.

3.JPG 

‘’Домова ученика има више од 60 у свим краjевима Србиjе, док у њима борави 11.000 хиљада ученика. Спремни смо да пружимо пуну подршку бављењу ученика бадминтоном кроз редовне активности као и кроз будућа регионална и национална ‘’домска’’ такмичења. Први корак jе био веома успешан. Презентациjа, елементи основне обуке, активациjа представника домова на бадминтон теренима и донирање рекета, лоптица и мрежа свакако ће у многоме помоћи остваривању нашег заjедничког циља – увршћивању бадминтона у активности свих домова ученика. Захваљуjем се управи Дома ученика пољопривредне школе из Пожаревца на сjаjноj идеjи и покретању инициjативе’’, изjавио jе Радомир Jововић, председник УО БАСС.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело реализациjи презентациjе бадминтона и почетку примене бадминтон активности у ученичким домовима у циљу повећања ученичке популациjе коjа на различите начине упражњава бадминтон у Републици Србиjи.

 

Београд, 29. новембар 2019.                                                                      Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)