Без повећања пореза на имовину

Порез на имовину и у 2020. години ће остати на истом нивоу као и у 2019. години.

Већници су усвојили Предлог Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2020. годину на територији Општине Рума.

 

sednicaopstinskogv2019.novembar6.jpg

Обавеза локалне самоуправе је да сваке године донесе ту Одлуку, а локална самоуправа је поносна што се ни овог пута не иде на корекцију цена, истакла је Милева Ковачевић, шефица Одељења за локалне јавне приходе.

"Једина промена се односи на четврту зону за грађевинско земљиште(са 610 на 700 динара по метру квадратном) из разлога што је то Република радила процену грађевинског земљишта, по уговорима у којима је и Општина један од учесника,тако да смо у обавези да то применимо. Све остало смо оставили на истом нивоу иако је било доста промета поготово у првој зони. Било је доста продаје станова, завршене су зграде и сви су инвеститори доставили цене по којима су радили продају, тако да увек буде простора за неку зону или непокретност, али је остало расположење да се не иде на корекцију што ће значити смањење чак и онима који нису искористили максималну амортизацију, то је за један проценат мање него претходне године", изјавила је Милева Ковачевић и напоменула да је проширење базе података шанса за већи приход.

"Верујемо да ће наплата пореза у овој години бити на истом нивоу као и претходне, ако не и већа. За сада имамо 9% већу наплату у односу на исти период претходне године. Ширимо базу и обухватамо све оне који нису пријавили порез на имовину. Користи нам доста Озакоњење, поготово промена закона од 1. јануара где је сада предуслов да би се дошло до решења о озакоњењу подношење пореске пријаве локалној пореској", казала је шефица Одељења за локалне јавне приходе.

Изгласан је Закључак о давању сагласности на измену Плана јавних набавки Општинске управе Општине Рума за 2019. годину, којим је План усклађен са другим ребалансом општинског буџета.

Дата је сагласност Општинском правобранилаштву за закључивање вансудских поравнања, а због уједа паса луталица биће закључено седам вансудских поравнања. Износи по вансудском поравнању се крећу од 25.000 до 40.000 динара.

Удружењу "Никола и Марица Цвејић" из Румe је за одржавање 22. Међународног такмичења соло певача "Никола Цвејић" (29. и 30. новембар) одобрена новчана помоћ у износу од 100.000 динара.

За санирање последица пожара Ђорђу Пашку из Руме је одобрена једнократна новчана помоћ у износу од 30.000 динара, а исти износ за трошкове лечења одобрен је и Марку Митровићу.

Tagovi

Komentari (0)