Бесплатне карте за Интерактивну драму "Кабул"

Интерактивна драма "Кабул", у извођењу Душанке Стојановић Глид, 21. и 22. јуна на Сцени "Радионица", бесплатне улазнице на благајни Народног позоришта

 

1.jpg

Интерактивна драма „Кабул“, по тексту Тонија Кушнера, у режији Жељка Ђукића, са Душанком Стојановић Глид у улози Кућевне, биће изведена 21. и 22. јуна од 20 часова, на Сцени "Радионица", Гундулићев венац бр.50.

Реч је, у ствари, о првом чину представе "Код куће / Кабул" у којој се главна јунакиња Кућевна обраћа публици причајући причу о себи, али и друштву око ње.

Свој монолог започиње читањем одломка из застарелог туристичког водича за град Кабул и уводи гледаоце у један од три тематска круга кроз које провлачи своју причу...

Кушнеров комад „Код куће/Кабул", који говори о животу под терором Талибана и о улози Запада у стварању тог режима, премијерно је изведен 29. октобра 2009. године на Сцени "Раша Плаовић", а на репертоару је био неколико сезона.

За улогу Кућевне, првакиња Драме Народног позоришта Душанка Стојановић Глид, добила је 2010. године престижну Награду „Милош Жутић” за најбоље глумачко остварење у професионалним позориштима.

  1. и 24. 06. је представа МАПА ИЗМИШЉЕНЕ СТВАРНОСТИ, аутора Слободана Бештића

Бесплатне улазнице могу да се преузму на благајни Народног позоришта у Београду.

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТ

Tagovi

Komentari (0)