Београдска филхармониjа у Србиjи

Да Београдска филхармониjа не припада само главном граду, оркестар ће показати на два гостовања у Србиjи у току исте недеље. Наjпре ће одржати концерт 14. маjа у Дому Културе Старе Пазове, а 17. маjа у чувеном Кур-салону у Бањи Ковиљачи.

 beogradska filharmonija.jpg

Београдска филхармониjа наступа први пут пред публиком у Староj Пазови. Под управом диригента Александра Коjића, концерт отвара jедна од наjпознатиjих композициjа свих времена - Моцартова “Мала ноћна музика”, а крунишу Елгарове “Енигма вариjациjе”. Посебну посластицу представља наступ Ксениjе Милошевић, заменице концертмаjстора Београдске филхармониjе. Она ће као солисткиња са своjим оркестром одсвирати Моцаров Концерт за виолиону и оркестар бр.2.

 

Неколико дана касниjе, у jедном од наjлепших абиjената у Србиjи, у недавно обновљеном Кур-салону у Бањи Ковиљачи, чланови оркестра ће приредити jеднако елегантан репертоар. Поред “Мале ноћне музике” одсвираће и Вивалдиjева Годишња доба, у коjима ће публика из овог дела Србиjе имати прилику да чуjе не само Филхармониjу већ и њене музичаре у улози солиста - Jелену Матовић (Пролеће), Александру Милановић (Лето), Мирjану Нешковић (Jесен) и Душицу Младеновић (Зима).

 

Поред наступа у Староj Пазови и Бањи Ковиљачи, Београдска филхармониjа jе у току сезоне 18/19 посетила и Смедерево и Нови Сад. Све оне до коjих ниjе успела ове године да стигне, Филхармониjа позива на велики концерт на отвореном на Ушћу, 23. jуна када ће извести Дизни фантазиjу уживо.

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)