Београдска филхармониjа свирала за бебе и школарце у Ваљеву

Београдска филхармониjа jе данас одржала два концерта за наjмлађе Ваљевце (петак,10. jануар). Сала Центра за културу jе била препуна веселих малишана коjи су уживали у различитим програмима коjе им jе припремио оркестар.

 mali dirigent, filharmonija-min.jpg

Наjпре су то биле бебе од 0 – 24 месеца, коjе су имале прилику да се упознаjу са Београдском филхармониjом на свом првом концерту класичне музике. Да jе ово наjпопуларниjи програм оркестра показало се и у Ваљеву jер су бебирони уживали у наjпознатиjим мелодиjама музичке литературе, играли се и тапшали Филхармониjи. Као и на београдским концертима, била jе постављена струњача близу оркестра, тако да су се бебе слободно кретале и препуштале музици, а било jе и малих „диригената“.

 filharmonija u valjevu-min.jpg

За млађе школарце оркестар jе касниjе извео програм „Вештица и маестро“. То jе узбудљива прича пуна изненађења о селу са његовим чудним становницима, у коjоj живи мала вештица заљубљена у музику и виолину. Док jе оркестар музиком дочаравао ову причу, у улогама наратора су биле филхармоничарке Славица Перић и Тамара Маринковић-Томић. Поред тога што су приредиле уренебесну забаву за младу публику, поjасниле су све поjединости симфониjског оркестра. Оба концерта предводио jе диригент Иван Марковића.

 

 

Tagovi

Komentari (0)