Београдска филхармонија: Музичка баjка “Вештица и маестро”

 

 Tijana Milošević u ulozi veštice.jpg

 

У Београдскоj филхармониjи jе почео циклус концерата за школарце од I до IV разреда, коjи се одржаваjу од 21–29. марта, радним данима, од 10 и 12 часова. Поред потпуно нове приче, музичке баjке “Вештица и маестро”, Филхармониjа jе за децу припремила jединствен поклон – књигу у коjоj jе ова прича илустрована, као и музику коjу оркестар изводи.

Izdanje Beogradske filharmonije, knjiga Veštica i maestro.jpg

 

Аутор приче jе диригент Хауард Грифитс, дугогодишњи сарадник и чест гост Београдске филхармониjе, а музику jе компоновао Фабиjан Кунцли. Филхармоничарке Славица Перић и Тамара Маринковић Томић, и овога пута су нараторке и децу наjпре упознаjу са чудним становницима jедног села - породицом Гудачкић, Дрвењаковић, Лимењаковић и Удараљкић, а потом са малом вештицом и њеном великом таjном коjу ће открити добри маестро. Диригент Александар Коjић предводи оркестар Београдске филхармониjе коjи дочарава узбудљиву причу пуну изненађења кроз супер забавну музику. 

Након концерта, школарци на поклон добиjаjу музичку књигу “Вештица и маестро” у издању Београдске филхармониjе. Не само што кроз њу могу да се подсете приче коjа jе унутра илустрована, деца ће моћи и да слушаjу музику коjу jе оркестар свирао на концерту путем скенирања QР кода коjи се налази у књизи. 

 

Koncerti za školarce u Filharmoniji.jpg

“Jа сам диригент, а диригенту jе потребна машта, у ствари, много маште. Зато сам осмислио ову причу за вас. Зашто сам постао диригент, jедноставно: jер jе то jедан од наjлепших позива на целом свету. И зато што волим музику, jер jе то jезик коjи сви разумеjу”, написао jе Хауард Грифитс у поговору књиге коjа jе до сада штампана и преведена на енглески, немачки, турски и српски jезик, а у плану су пољско, руско и кинеско издање.

 

Фото: Марко Ђоковић

 

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)