Београдска филхармонија: Остани код куће – слушаj музику!

Уместо концерата за школарце коjи су били планирани за другу половину марта, Београдска филхармониjа поклања своj деци и њиховим родитељима музичке програме за наjмлађе коjи се могу пронаћи на саjту институциjе. Будући да су наступи оркестра обустављени због забране окупљања, деца неће остати ускраћена за музику jер су едукативно-забавне композициjе сада доступне за истраживање од куће. 

Beogradska filharmonijia - ostani kod kuće, slušaj muziku!-min.jpg

 „Сви jедва чекамо да се видимо поново, али сада jе наjважниjе бити одговоран према себи и другима. Филхармониjа ће у наредном периоду на оваj начин поклањати своjе садржаjе и поручуjемо своjоj драгоj публици - остани код куће и слушаj музику!“, каже директор Иван Тасовац.

На саjту www.bgf.rs могу се пронаћи линкови на коjима се налазе музичка аудио баjка Вештица и меастро, као и композициjе у издању и извођењу Београдска филхармониjа за „Моj први ЦД класичне музике“ - „Карневал животиња“ и Пећа и вук“.

Аутор приче „Вештица и маестро“ jе диригент Хауард Грифитс, дугогодишњи сарадник и чест гост Београдске филхармониjе, а музику jе компоновао Фабиjан Кунцли. Филхармоничарке Славица Перић и Тамара Маринковић Томић су нараторке у овоj музичкоj баjци и децу наjпре упознаjу са чудним становницима jедног села - породицом Гудачкић, Дрвењаковић, Лимењаковић и Удараљкић, а потом са малом вештицом и њеном великом таjном коjу ће открити добри маестро. Ову композициjу оркестар jе изводио током прологодишњих дружења са децом када су на поклон добиjала и књигу са илустрованом баjком и QР кодом преко кога се могла чути ова прича, сада доступна свима.

“Моj први ЦД класичне музике” jе Београдска филхармониjа издала 2017. године. Наратори у чувеноj композициjи “Пећа и вук” Сергеjа Прокофjева су познати тандем Горица Нешовић и Драган Илић, а заjедно са филхармониjским оркестром у извођењу “Карневала животиња” Камиjа Сен-Санса учествуjе клавирски ЛП Дуо.

Tagovi

Komentari (0)