Бадминтон: ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ НАСТАВНИКА ЗА “SHUTTLE TIME” ПРОJЕКАТ

У НАЦИОНАЛНОМ БАДМИНТОН ЦЕНТРУ У НЕДЕЉУ, 11. НОВЕМБРА 2018, ОДРЖАН ИЗУЗЕТНО ПОСЕЋЕН КУРС ЗА НАСТАВНИКЕ “SHUTTLE TIME” ПРОJЕКТА СВЕТСКЕ БАДМИНТОН ФЕДЕРАЦИJЕ 

 

Shuttle Time projekta_Ucesnici.JPG 

У недељу, 11. новембра 2018, у просториjама Бадминтон савеза Србиjе (БАСС) и на теренима Националног бадминтон центра на Ади Циганлиjи одржан jе изузетно посећен Курс за реализаторе “Shuttle Time” проjекта коjим jе руководио Милан Барбир, главни тренер репрезентациjа Србиjе и сертификовани тренер за обуку у оквиру овог проjекта Светске бадминтон федерациjе (БWФ). Курс jе похађало 24 наставника из 15 основних и средњих школа из 10 градова – Новог Сада, Београда, Титела, Темерина, Сремске Каменице, Крагуjевца, Панчева, Ћуприjе, Сомбора и Смедерева, коjи су по завршетку добили специjализоване школске комплете за извођење наставе бадминтона. Ово jе вид подршке Бадминтон савеза Србиjе основним и средњим школама коjе су показале интересовање да примене бадминтон у настави физичког и здравственог васпитања и настави обавезних физичких активности.

 

Курс се састоjао из два дела. Теориjски део и припрема за реализациjу практичног дела обављени су у просториjама БАСС, након чега се центар збивања преселио у Национални бадминтон центар. На самим теренима реализован jе практични део курса у коме су учесници учили елементе бадминтона, упознавали су се са методским поступком и различитим видовима организовања ученика на настави бадминтона, а све кроз интерактивне облике рада и уз коришћење приручника и апликациjа на српском jезику.

 Shuttle Time projekta_Detalj za Kursa (2).JPG

“Веома смо задовољни како jе протекла припрема и реализациjа курса. Одзив jе био изнад сваких очекивања, а повратне информациjе коjе смо добили од стране учесника су веома охрабруjуће. Ово jе хронолошки друга година у коjоj Бадминтон савез Србиjе спроводи овакав вид обуке односно ово jе трећи, потпуно бесплатни курс за наставнике коjи се организуjе на териториjи Републике Србиjе. Прошле године смо изузетно успешно организовали два оваква курса и искористили смо прилику да поред наставника и учитеља са садржаjем проjекта упознамо и спортске стручњаке у бадминтону, а све са циљем да се унапреди и на неки начин стандардизуjе начин на коjи се и ученици у школама и почетници у клубовима упознаjу са бадминтоном. Циљ нам jе да се броj оваквих курсева за наставнике из године у годину повећава и да примена бадминтона у настави постане свакодневница. Морам да напоменем да jе Бадминтон савез Србиjе, уз огромну помоћ и подршку Министарства омладине и спорта Републике Србиjе, Светске бадминтон федерациjе и Европске бадминтон конфедерациjе, и ове године успео да обезбеди школске комплете за бадминтон коjи ће, поред приручника у електронскоj форми и апликациjе за мобилне телефоне, бити бесплатно подељени свим школама чиjи представници буду узели учешће у реализациjи овогодишњих курсева за наставнике Схуттле Тиме проjекта. И овог пута користим прилику да се захвалим свим учесницима управо одржаног курса на учешћу, ангажовању и позитивноj атмосфери и надам се да ће и знање и опрему коjу су добили на курсу успешно применити у своjим школама”, казао jе Андреjа Андрић, генерални секретар БАСС и, поред Барбира, jош jедан сертификовани инструктор за обуку кадрова у оквиру “Shuttle Time” проjекта.

 

Иначе, примена “Shuttle Time”  проjекта у Србиjи започета jе 2014. потписивањем партнерског споразума између БWФ и БАСС. До 2016. се вршила припрема едукативних материjала и других ресурса за примену на териториjи Републике Србиjе (приручници и планови за наставнике на српском jезику, апликациjа за мобилне телефоне на српском jезику, обезбеђивање школских комплета и друге опреме за реализациjу наставе). У 2017. се започело са реализациjом бесплатних курсева за обуку наставника основних и средњих школа и са опремањем школа специjализованим школским комплетима за наставу бадмитнона (преко 45 наставника суспешно савладало курс и стекло звање сертификованог наставника “Shuttle Time” проjекта, више од 30 школа добило школске комплете за реализациjу наставе бадминтона).

 

Наредни Курс за реализаторе “Shuttle Time” проjекта, такође у Националном бадминтон центру на Ади Циганиљи, заказан за 9. децембар 2018.

 

 

Београд, 12. новембар 2018.                                                                      Бадминтон савез Србиjе

Фото галерија

Shuttle Time projekta_Detalj za Kursa (1).JPG
Shuttle Time projekta_Detalj za Kursa (3).JPG

Tagovi

Komentari (0)