Бадминтон: УСПЕШНА ПРИМЕНА SHUTTLE TIME ПРОJЕКТА

У суботу, 2. новембра 2019, у Националном бадминтон центру на Ади Циганлиjи, одржан први овогодишњи курс “Shuttle Time” проjекта Светске бадминтон федерациjе на коjем jе учествовало 16 наставника –

 Shuttle Time Kurs 2019_I_01.JPG

У суботу, 2. новембра, у Националном бадминтон центру на Ади Циганлиjи одржан jе први овогодишњи курс за реализаторе “Shuttle Time” проjекта коjи су водили сертификовани тренери за обуку у оквиру овог проjекта Светске бадминтон федерациjе (BWF) Милан Барбир, иначе главни тренер репрезентациjа Србиjе, и Андреjа Андрић, генерални секретар Бадминтон савеза Србиjе. Полазници курса, њих 16 из основних и средњих школа из Товаришева, Сопота, Гаjдобре, Новог Сада, Смедерева, Краљева, Петровца на Млави, Обреновца и Београда, прво су прошли теориjски део у просториjама Бадминтон савеза Србиjе, а након тога и практични на теренима Националног бадминтон центра.

 

“Иза нас jе jош jедно сjаjно дружење са полазницима “Shuttle Time” курса. У Националном бадминтон центру било jе много добре енергиjе и размене корисних информациjа са свим учесницима. Сигуран сам да ће бадминтон преко њих пронаћи своjе место у срцима све деце и омладине коjа га буде испробала на оваj начин”, казао jе Милан Барбир. Ово jе укупно пети курс за наставнике коjи организуjе Бадминтон савез Србиjе уз пуну помоћ и подршку Министарства омладине и спорта Републике Србиjе, Светске бадминтон федерациjе и Европске бадминтон конфедерациjе. Сви полазници су добили школске комплете опреме за бадминтон коjи су, поред приручника у електронскоj форми и апликациjе за мобилне телефоне, потпуно бесплатни, а коjи ће омогућити увођење бадминтона у основне и средње школе широм Србиjе.

 Shuttle Time Kurs 2019_I_04.JPG

‘’Интересовање за овим видом обуке и усавршавања jе изузетно велико. Бадминтон савез Србиjе ће у наредном периоду уложити додатне напоре да проjекат развоjа школског бадминтона доживи jош масовниjу примену. Позивамо све заинтересоване поjединце и колективе да нам придруже’’, изjавио jе Андреjа Андрић, генерални секретар БАСС.

 

Иначе, примена “Shuttle Time” проjекта у Србиjи започета jе 2014. потписивањем партнерског споразума између BWF иBASS. До 2016. се вршила припрема едукативних материjала и других ресурса за примену на териториjи Републике Србиjе (приручници и планови за наставнике на српском jезику, апликациjа за мобилне телефоне на српском jезику, обезбеђивање школских комплета и друге опреме за реализациjу наставе). У 2017. се започело са реализациjом бесплатних курсева за обуку наставника основних и средњих школа и са опремањем школа специjализованим школским комплетима за бадминтон. До сада jе више од 80 наставника успешно савладало курс и стекло звање сертификованог наставника “Shuttle Time” проjекта док jе више десетина школа опремљено.

 

Наредни, шести курс за наставнике у оквиру Shuttle Time проjекта биће одржан у Београду почетком децембра.

 

Београд, 3. новембар 2019.                                                                          Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)