Бадминтон: УЧЕШЋЕ НА САJМУ СПОРТА СА ПРИЗВУКОМ JУБИЛЕJА БАСС

БАДМИНТОН САВЕЗ СРБИJЕ СЕ У НАJЛЕПШЕМ СВЕТЛУ ПРЕДСТАВИО И НА ОВОГОДИШЊЕМ САJМУ СПОРТА, КОJИ JЕ, ОД 23. ДО 25. НОВЕМБРА 2018, ПО СЕДМИ ПУТ ОДРЖАН У ХАЛИ 1 БЕОГРАДСКОГ САJМА 

 Sajam sporta 2018 (4).jpg

 

Седми по реду Међународни саjам спорта одржан jе од 23. до 25. новембра 2018. у Хали 1 Београдског саjма. Будући да jе ово година jубилеjа бадминтон спорта у нашоj земљи, коjи jе 2018. прославио 25. рођендан, и штанд Бадминтон савеза Србиjе био уређен у складу са тим. Преко броjних постера наших репрезентативаца у готово природноj величини протезао се велики броj 25. На оригинално припремљеном штанду, коjи jе сва три дана био у максималноj функциjи, посетиоци Саjма су могли да добиjу све ближе информациjе о овом дивном олимпиjском спорту, али и да се упознаjу са радом и резултатским достигнућима jедног од наjорганизованиjих гранских савеза у нашоj земљи.

 

Недалеко од штанда, jедну од централних позициjа у Хали 1, красио jе професионални бадминтон терен, коjи jе и ове године, као и свих претходних, привукао велику пажњу посетиоца. Уз асистенциjу тренера и репрезентативаца, стотине малишана, али и оних одраслих, опробали су се у овоj чаробноj игри. Посебну драж у прављењу првих бадминтон корака било jе и то што пут посетиоци имали прилику да се надмудруjу и са бадминтон “роботом” за избацивање лоптица, коjи jе ове године први пут био део промоциjе бадминтона на Саjму спорта, а производ jе новоостварене сарадње Бадминтон савеза Србиjе са кинеском компаниjом “Сибоаси”. Специjализована машина ће, у циљу унапређења тренажног процеса, бити убудуће коришћена у Националном бадминтон центру на Ади Циганлиjи.

 

У духу представљања приjатеља Бадминтон савеза Србиjе, наjбољим српским такмичарима jе уручена комплетна опрема реномираног произвођача “Yонеx”. Шесторо репрезентативаца – Лука Милић, Андриjа Додер, Мариjа Судимац, Сергеj Лукић, Михаjло Томић и Сара Лончар ће и у наредном периоду, уз коришћење “Yонеx” опреме, настоjати да бележе изузетне такмичарске резултате као и да на наjбољи начин представљаjу и промовишу државу широм Европе и света.

 

Иначе, на овогодишњем Саjму спорта, коjи jе под покровитељством Министарства омладине и спортавеома успешно организовао Спортски савез Србиjе, широком спортском аудиториjуму се представило преко 100 националних гранских спортских савеза и териториjалних спортских савеза, представници спортских удружења, високошколских установа, произвођачи спортске опреме и суплемената, као и кровне спортске институциjе у нашоj земљи – Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србиjе, Олимпиjски комитет Србиjе, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србиjе, Антидопинг агенциjа Републике Србиjе, Параолимпиjски комитет Србиjе, Покраjински секретариjат за омладину и спорт, Секретариjат за омладину и спорт града Београда… За време траjања Саjма одржана су и два изузетно садржаjна и значаjна семинара. На XИИИ националном семинару за усавршавање спортских стручњака у систему спорта Републике Србиjе БАСС су представљали председник Управног одбора Радомир Jововић, генерални секретар Андреjа Андрић, Миодраг Каличанин генерални секретар Бадминтон савеза Београда као и тренер репрезентациjа Никола Миjачић, коjи jе, уз Драгана Антића, био учесник и Семинара за стручно усавршавање тренера и доктора националних гранских савеза.

 

“Бадминтон савез Србиjе са великим нестрпљењем и радошћу дочекуjе сваки Саjам спорта. Наша, а сигуран сам, и очекивања броjних посетиоца су у потпуности испуњена. Настоjали смо да наш диван олимпиjски спорт као и резултате коjе постижемо представимо и приближимо jавности на наjлепши могући начин. Четврт века постоjања српског бадминтона jе био мотив овогодишње промоциjе, док jе наш наjбољи сениор Лука Милић на наjбољи начин честитао савезу оваj велики jубилеj осваjањем прве сениорске златне медаље на турнирима светског купа у Словениjи. Министарство омладине и спорта и Спортски савез Србиjе су, уз подршку броjних спортских савеза и институциjа, поново направили изузетан међународни догађаj на чему им и овом приликом честитам. Међу броjним посетиоцима нашег штанда и терена, свакако jе наjвећу пажњу изазвала машина за избацивање лоптица за бадминтон. Стотине малишана и стариjих посетиоца jе одушевљено покушавало да узврати ударац овом ‘’бадминтон роботу’’. Захваљуjући кинескоj компаниjи Сибоаси, Бадминтон савез Србиjе први на овим просторима има прилику да примену ову веома значаjну нову технологиjу у обуци и тренажном процесу.”, изjавио jе Радомир Jововић, председник УО Бадминтон савеза Србиjе.

 

 

Београд, 27. новембар 2017.                                                                      Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)