Бадминтон: У АНКАРИ ПРИЛИКА ЗА НОВЕ БАЛКАНСКЕ МЕДАЉЕ АЛИ И ПРОВЕРА ЗА ЕП У ПОЉСКОJ

ОД 2. ДО 4. JУЛА 2019. У ГЛАВНОМ ГРАДУ ТУРСКЕ СРПСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИJА ЋЕ СЕ ОГЛЕДАТИ НА БАЛКАНСКОМ ПРВЕНСТВУ ЗА ИГРАЧЕ ДО 19 ГОДИНА -

 Aleksandar Jovicic.jpg

Од 2. до 4. jула 2019. Олимпиjски бадминтон центар у Анкари биће домаћин Балканског првенства за играче до 19 година. Боjе Србиjе главном граду Турске прво у екипноj, а потом и у поjединачноj, конкуренциjи браниће шесторо репрезентативаца – Михаjло Томић, Александар Jовичић, Виктор Петровић, Мариjа Судимац, Сара Лончар и Анђела Витман коjи су на ово такмичење отпутовали и недељу, предвођени тренером репрезентациjе Николом Миjачићем. У уторак почињи дуели у екипноj конкуренциjи. Дан касниjе у преподневним часовима на програму су тимски окршаjи за медаље. Истог дана у поподневним терминима стартуjу борбе за поjединачна одличjа, чиjа ће завршница бити у четвртак.

 

“Балкански шампионат у Анкари биће сjаjна прилика за проверу тренутне форме наше У17 репрезентациjе коjу краjем августа очекуjе Европско првенство. Сматрам да сви они, уз нешто стариjу Мариjу Судимац, могу далеко да догураjу како у екипном тако и у поjединачном такмичењу, а сви са нестрпљењем очекуjемо старт турнира. И Анкару путуjемо ослабљени пошто jе Стручни штаб репрезентациjе одлучио да Сергеj Лукић пропусти ово такмичење. Иако jе по среди мања повреда жеља нам jе била да jе потпуно санира пред шампионат Старог континента за играче до 17 година у Пољскоj”, истако jе Никола Миjачић пред одлазак у Турску.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело учешћу српског тима на Балканском првенству за играче до 19 година у Турскоj.

 

Београд, 30. jун 2019.                                                                                   Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)