Бадминтон: СРПСКИ ТИМ ПУН САМОПОУЗДАЊА

ОД 16. ДО 18. АВГУСТА 2019. НОВИ САД ЋЕ БИТИ ДОМАЋИН БАЛКАНСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ИГРАЧЕ ДО 17 ГОДИНА КОJЕ ЋЕ ОКУПИТИ ПРЕДСТАВНИКЕ СЕДАМ ЗЕМАЉА -

 

Balkansko prvenstvo za igrace do 17 godina u Novom Sadu_Ilustracija.jpg 

Нови Садће у наредна три дана бити домаћин jош jедног великог међународног бадминтон догађаjа. На Балканском првенству за играче до 17 година у Спортском центру “Слана Бара“ на Клиси од 16. до 18. августа 2019. за екипне и поjединачне титуле бориће се представници седам земаља – Турске, Бугарске, Румуниjе, Грчке, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србиjе. Репрезентациjу Србиjе у екипном делу шампионата, на коjем ће покушати да одбрани титулу до коjе jе стигла прошле године, чиниће Сергеj Лукић, Михаjло Томић, Александар Jовичић, Виктор Петровић, Сара Лончар, Анђела Витман, Сања Перић и Нина Богдановић. Поред поменутих такмичара коjи ће наступити у екипном делу првенства, за одличjа у поjединачним конкуренциjама ће се борити и Игор Jовановић, Вања Рашета, Милош Дмитровић, Угљеша Михаjловић, Михаjило Виг, Петар Радонић, Мариjа Самарџиjа, Маша Алексић и Миона Филиповић. Српски тим ће на овом првенству бити предвођен стручним штабом у саставу: Милан Барбир, Драган Антић и Никола Миjачић.

 

Балканско првенству за играче до 17 година се одржава у организациjи Бадминтон савеза Србиjе, Бадминтон савеза Воjводине и Бадминтон клуба ‘’Нови Сад’’, а под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србиjе, Града Новог Сада, Покраjинског секретариjата за спорт и омладину, Туристичке организациjе Србиjе и Туристичке организациjе Новог Сада. Такмичење за екипни пласман почиње у петак, 16. августа и завршава се у суботу, 17. августа после чега ће уследити поjединачно првенство коjе ће се завршити у недељу, 18. августа, полуфиналним и финалним мечевима у свих пет такмичарских конкуренциjа.

 

“Балканиjада у Новом Саду jе последња провера пред предстоjеће Европско првенство за играче до 17 година, коjе ће краjем августа и почетком септембра бити одржано у Пољскоj. С тим у вези предстоjеће такмичење максимално ћемо искористити за фино подешавање форме. Иако нема резултатског притиска потпуно jе обjективно да наши такмичари у дуелима са вршњацима са Балкана потврде класу и квалитет коjи поседуjу. Мислим да смо као екипа пуни самопоуздања и да су момци и девоjке коjи нас представљаjу заслужено jедан од неколико наjбољих тимова у Европи у свом узрасту. Веруjем да ће се добар резултат на овоj Балканиjади пренети и на добар резултат на Европском првенству и jедва чекамо да све почне”, казао jе главни тренер репрезентациjа, Милан Барбир.

 

Подршку Балканском првенству за играче до 17 година у Новом Саду пружиле су и спонзорске компаниjе “Yonex“, “Тин шпед“, “Ледени Квас“, “Eurobank“, “Integraltechnic“, “Златиборац“, “Minaqua“, “Boreas Travel“, “Siboasi“ и “Кока Плус“.

 

Београд, 15. август 2019.                                                                             Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)