Бадминтон: СJАJ СРПСКИХ JУНИОРА И У ПАЗАРЏИКУ

НАШИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ ОСВОJИЛИ ДВА ЗЛАТА И БРОНЗУ НА ТУРНИРУ ЕВРОПСКОГ КУПА ЗА ИГРАЧЕ ДО 17 ГОДИНА, HEBAR U17 BULGARIAN OPEN 2019, КОJИ JЕ ОД 2. ДО 5. МАJА 2019. ОДРЖАН У БУГАРСКОJ -

 HEBAR U17 Bulgarian Open 2019_Srpski tim.jpg

 

Српски jуниори наставили су жетву медаља на међунарондоj сцени. На турниру Европског купа за играче до 17 година, HEBAR U17 Bulgarian Open 2019, коjи jе од 2. до 5. маjа 2019. одржан у бугарском Пазарџику, уз учешће од готово 150 такмичара из 20-так земаља, искована су три одличjа – два златна и jедно бронзано. Иако су сви наши репрезентативци били на висини задатка, посебан утисак оставио jе Михаjло Томић коjи jе турнир завршио са максималним учником што му jе донело звање наjбољег актера такмичења у Бугарскоj. Он jе у пару са Сергеjом Лукићем освоjио трофеj у мушком дублу, а у тандему са Саром Лончар наjсjаjниjе одличjе у мешовитом дублу. У финалу мушког дубла Томић и Лукић су савладали турску комбинациjу Хасан Беркаj Гунбаз, Нурулах Сарак (2:0), претходно нанизавши три победе. У окршаjу за злато у мешовитом дублу пао jе, такође турски пар, Абдулсамет Оздемир, Кансу Ерчетин (2:0). До финала Томић и Лончарева су “уписали” три сигурне победе.

HEBAR U17 Bulgarian Open 2019_Osvajaci medalja u muskom dublu.jpg 

“На турнир сам дошао са само jедним циљем, а то jе да остварим све победе. На краjу смо успео у томе, поново сам приграбио два злата и опет проглашен за наjбољег играча турнира. Триjумфом у мушком дублу Лукић и jа смо стигли до шестог злата на турнирима овог ранга и обезбедили висока места на ранг листи све до Европског првенства за играче до 17 година коjе це бити одржано почетком септембра у Пољскоj. У мешовитом дублу Лончаревоj и мени недостаjе jош jедно злато да би забележили исти пласман. Иако сам презадовољан досадашњим партиjама и резултатима желим да и даље унапређуjем своjу игру са краjњим циљем да освоjим титуле европског првака у Пољскоj”, казао jе Михаjло Томић.

 HEBAR U17 Bulgarian Open 2019_Osvajaci medalja u mesovitom dublu.jpg

Поред злата у миксу Лончарева jе у Бугарскоj освоjила и бронзу у женском синглу. Наша репрезентативка jе након три везане победе поражена у полуфиналу од Бугарке Гергане Павлове (2:0), потоње осваjачице златног одличjа. У истоj конкуренциjи Анђела Витман jе стала у осмини финала, а Нина Богдановић у шеснаестини финала. У мушком синглу Лукић jе заустављен на последњем степенику на путу ка одличjу. У четвтфиналу поражен jе од Турчина Нурулаха Сарака (2:1), коjи jе касниjе освоjио злато. С друге стране Виктор Петровић jе изгубио у другом колу, а исти домет му jе био и у мешовитом дублу у коjем jе наступио са Богдановићевом. У женском дублу Лончарева и Витманова су у четвртфиналу изгубиле од турске комбинациjе Фирдевс Караслан, Нургул Jилмаз (2:1) и тако за длаку остале без медаље у овоj конкуренциjи.

 

HEBAR U17 Bulgarian Open 2019_Osvajacice medalje u zenskom singlu.jpg

“На изузетно jаком турниру, с обзиром да jе била присутна комплетна турска репрезентациjа, задовољан сам играма наших репрезентативаца и осваjањем три медаље. Посебно добре партиjе пружили су наши парови, Томић и Лончарева у миксу и Томић и Лукић у мушком дублу, поготово у мечевима са турским такмичарима, где су показали сав своj таленат и квалитет. И остали играчи су приказали добру игру и у неизвесним завршницама недостаjало jе мало чврстине да се забележе победе. Све у свему, веома позитивно искуство за наш тим и показатељ шта се може jош унапредити у наступу наших играча”, истакао jе тренер репрезентациjе Драган Антић.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело учешћу српског тима на турниру у Бугарскоj.

 

Београд, 6. маj 2019.                                                                                    Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)