Бадминтон: СА ОПТИМИЗОМ У МИНСК

ЛУКА МИЛИЋ И МИЛАН БАРБИР У ЧЕТВРТАК УВЕЧЕ ОТПУТОВАЛИ У ГЛАВНИ ГРАД БЕЛОРУСИJЕ ГДЕ ЋЕ ОД 24. JУНА 2019. ПРЕДСТАВЉАТИ СРБИJУ НА БАДМИНТОН ТУРНИРУ ЕВРОПСКИХ ИГАРА -

 Milan Barbir i Luka Milic.jpg

 

У четвртак увече, Лука Милић и главни тренер бадминтон репрезентациjа Србиjе Милан Барбир отпутовали су у Минск у коjем се од 24. до 30. jуна 2019. игра бадминтон турнир на Европским играма у овом граду. Наш репрезентативац се блиставим партиjама на међународноj сцени у протеклих годину дана пласирао на ово значаjно такмичење, поставши на таj начин jедан од само 32 наjбољих представника европских држава коjи ће у мушком синглу огледати у главном граду Белорусиjе. Вољом жреба коjи jе одржан почетком jуна Милић jе сврстан у Д групу где ће му противници за два места коjа воде у осмину финала бити Француз Брис Левердез, Исланђанин Карл Гунарсон и Шваjцарац Кристиан Кирчмаjер.

 

“У Минск идем спремниjи него икад, како физички тако и психолошки. Поставио сам себи мале и велике циљеве за оваj турнир, веруjем у своj квалитет и гаjим велику наду да ћу далеко догурати. Конкуренти ће ми бити неки од наjбољих играча Европе, а нема сумње да су се сви они максимално спремни и жељни успеха. Због тога за сваку победу мораћу да пружим своjе наjбоље партиjе. Посебно ме инспирише што ћу се оглеадти са 30. играчом света. Узбуђен сам због тог меча и jедва чекам да почне”, казао jе Лука Милић.

 

Пред одлазак у Минск Милан Барбир jе истакао да су завршне припреме за ово такмичење протекле у наjбољем реду и да jе Милић све зацртано на тренинзима спровео у дело.

 

“Група jесте тешка, али додуше на оваквом такмичењу нема лаких ривала. Без обзира на то веруjем да постоjе реалне шансе да Милић, с обзиром на високу форму у коjоj се тренутно налази, буде међу бадминтонцима коjи ће се из групне фазе такмичења изборити за елиминациони део турнира. У сваком случаjу не постоjи притисак резултата, а ово искуство ће бити jако драгоцено за даљи развоj и напредак Милићеве кариjере. Идемо врло позитивни и опуштени, а надам се лепим вестима за српски бадминтон из Минска”, истакао jе Барбир.

 

Иначе, поред мушког синлга наjбољи европски бадминтонци такмичиће се и у женском синглу, мушком, женском и мешовитом дублу. Турнир у Минску, на коjем ће jедан од судиjа бити Горан Jелесиjевић, окупиће већину наjбољих светских бадминтонаца данашњице, на челу са Данцима, Виктором Акселсеном, осваjачем олимпиjске бронзе из Риjа 2016, светским прваком из Глазгова 2017. и првим Европљанином коjи jе стигао до титуле jуниорског шампиона света (2010.) и Андерсом Антонсеном, осваjачем светске тимске бронзе и вишеструким европским прваком...

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта и Олимпиjски комитет Србиjе обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери су допринели пласману и учешћу Луке Милића на Европским играма у Минску.

 

Београд, 21. jун 2019.                                                                                   Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)