Бадминтон: РАДОМИР JОВОВИЋ У КОПЕНХАГЕНУ

ПРЕДСЕДНИК УПРАВНОГ ОДБОРА БАДМИНТОН САВЕЗА СРБИJЕ УЧЕСТВОВАО JЕ У РАДУ КОМИСИJА ЗА ТАКМИЧЕЊА ЕВРОПСКОГ КРУГА И ПОДРШКУ ЧЛАНИЦАМА ЕВРОПСКЕ БАДМИНТОН КОНФЕДЕРАЦИJЕ -

 

BEC Komisije_Kopenhagen_2020_01.jpg 

У периоду од 17. до 19. jануара, у престоници Данске, одржани су традиционални jануарски састанци комисиjа и борда директора Европске бадминтон конфедерациjе (БЕЦ), коjима jе присуствовао и Радомир Jововић, председник Управног одбора Бадминтон савеза Србиjе.

 

Осам година заредом Jововић активно учествуjе у раду континенталних комисиjа. Овогодишњи традиционални jануарски састанци окупили су чланове борда директора, чланове комисиjа, запослене у БЕЦ и менаџмент Бадминтон федерациjе Украjине, домаћина овогодишњег Европског првенства за сениоре.

 

Током састанака Комисиjе за подршку чланицама и Комисиjе за такмичења европског круга БЕЦ, чланови су ставили акценат на анализу постоjећих и могућност увођења нових активности као што су успешна примена БАСИС програма, анализа статуса развиjености и достигнућа европских федерациjа, формирање нове тренерске и волонтерске европске мреже, припрема Форума чланица БЕЦ, упознавање са програмима подршке Светске бадминтон федерациjе, статистичка анализа сениорских, У19 и У17 европског круга такмичења, актуелна и будућа категоризациjа и рангирање такмичења, пружање подршке развоjу наjперпективниjих младих такмичара и др.

 

Jововићев боравак у Копенхагену обележио jе и радни састанак за представницима БЕЦ коjи jе за главну тему имао успешну припрему такмичења у бадминтону коjа ће, на предстоjећим Европским универзитетским играма Београд 2020, бити одржана од 13. до 18. jула.

 

Председник БЕЦ Питер Тарцала и генерални секретар Браjан Агербак искористили су окупљање менаџмента и чланова органа и тела континенталне федерациjе и за званично представљање запослених у канцелариjи у Брондбиjу и европског тренажном центру у Холбеку.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава допринело jе у значаjноj мери учешћу Радомира Jововића у раду европских комисиjа у Данскоj.

 

Београд, 21. jануар 2020.                                                                               Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)