Бадминтон: ПЉУШТАЛЕ ПОХВАЛЕ У МИРНИ

ШЕСТОРО РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА СРБИJЕ И ТРЕНЕР ИЛИJА ПАВЛОВИЋ ОД 16. ДО 22. JУЛА 2019. БИЛИ АКТЕРИ РЕГИОНАЛНОГ ПРОJЕКТА – СЛОВЕНИJА 2019 -

 

 

2019_Srpski tim.jpg

 

Словеначки градић Мирна од 16. до 22. jула 2019. био jе домаћин Регионалног проjекта – Словениjа 2019 на коjем jе тренирало око 30 младих репрезентативаца из три земље – Словениjе, Хрватске и Србиjе. Нашу земљу на на овом традиционалном тренинг кампу представљали су Александар Jовичић, Мариjа Судимац, Сара Лончар, Сања Перић, Анђела Витман и Михаjло Томић и тренер Илиjа Павловић, коjи jе пренео утиске из Словениjе.

 

“Главни тренер кампа био jе Словенац Рок Трампуз, с тим што jе прва два дана тренинге држао помоћни тренер малезиjског националног тима Салим Симион. Он нам jе покушао да нам дочара како се ради у земљи коjа важи за светског бадминтон колоса, показавши нам неке нове тренажне методе. У периоду док jе Симион боравио у Мирни радило се наjвише индивидуално, а на “мениjу” су били тренинзи за синглове и дублове. У другом делу кампа акценат jе био на уигравању такмичара за Европско првенство до 17 година коjе се одржава краjем августа у Пољскоj”, истакао jе Павловић.

 

По његовим речима сви српски играчи су били максимално посвећени сваком тренингу и заслужено су понели епитет наjбољих и наjквалитетниjих поjединаца на кампу.

 

“Презадовољан сам како су наши играчи одрадили читав камп, а импонуjе да су добили огромне похвале од свих тренера, укључуjући и Малезиjца Симиона, чиjем су се систему тренинга одлично прилагодили. У сваком случаjу константан jе огроман напредак у игри, а с правом можемо да кажемо да имамо jедну од наjбољих скупина играча у овоj узрасноj категориjи. Наравно, и даље постоjе простор и капацитет за напредак, на чему ћемо и радити у наредном периоду”, казао jе Павловић коjи се захвалио домаћину на доброj организациjи кампа и на изванредном гостопримству коjе jе учинило да српском тиму боравак у Словениjи остане у наjлепшем сећању.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело учешћу српског тима у Регионалном проjекту – Словениjа 2019.

 

Београд, 23. jул 2019.                                                                                   Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)