Бадминтон: ПЕТ МЕДАЉА У СЛОВЕНИJИ

СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ ОСВОJИЛИ ДВЕ БРОНЗЕ НА TEM SLOVENIA JUNIOR INTERNATIONAL 2018 И ПО ЗЛАТО, СРЕБРО И БРОНЗУ НА 24. TEM SLOVENIA YOUTH INTERNATIONAL 2018 КОJИ СУ ОД 19. ДО 21. ОКТОБРА 2018. ОДРЖАНИ У МИРНИ, ОДНОСНО МОКРОНОГУ 

 24. TEM Slovenia Youth International 2018_Srpski tim.jpg

 

Српски бадминтон подмладак освоjио jе пет одличjа на jаким међународним турнирима коjи су од 19. до 21. октобра 2018. одржани истовремено у два места у Словениjи. На турниру Светског jуниорског купа, Тем Словениа Jуниор Интернатионал 2018, наши репрезентативци, иако знатно млађи од ривала, стигли су до постоља у две конкуренциjе.

 

Osvajaci medalja u muskom dublu kategorije U15.jpg

 

Сергеj Лукић и Михало Томић приграбили су бронзу у мушком дублу, док су Томић и Мариjа Судимац освоjили одличjе истог сjаjа у мешовитом дублу. Српски мушки пар jе у првом колу ове конкуренциjе био бољи од домаће комбинациjе Jака Иванчић, Миха Мастен (2:0), а у другом од Аустриjанаца Густава Андреа и Николаса Рудолфа Атена (2:0). У борби за финале поражен jе од Вилиjама Џонса и Брандона Зиа Хао Jапа (2:0) из Енглеске, потоњих осваjача трофеjа. Своj пут ка медаљи Томић и Судимчева су кренули победом у другом колу над Словенцима Блажом Смркољем и Ником Браjковић (2:0). У четвртфиналу су оборили на плећа румунску комбинациjу Паул Харангус, Александра Соаре (2:0), али су у полуфиналу, играном у три сета, поражени од енглеског пара Брандон Зиа Хао Jап, Слан Кели (2:1).

Osvajacice medalja u zenskom dublu kategorije U15.jpg 

 

Наши репрезентативци су у Мирни стали на корак од jош четири одличjа. Лукић jе у мушком синглу поражен у четвртфиналу од Канађанина Браjана Jанга (2:0), Судимчева и Лончарева су у борби за полуфинала женског сингла изгубиле од Италиjанке Лисе Сагмаjстер (2:0), односно Енглескиње Фреjе Редфарм (2:0), док су Марта Богдановић и Миња Миловановић у дуелу за наjбољих четири у женском дублу поклекле у окршаjу са Словенкама Спелом Алич и Марушом Врачар (2:0). У истоj конкуренциjи Лончарева и Судимчева су на старту изгубиле од енглеско-малезиjске комбинациjе Сиан Кели, Клои Џенифер Ваjтингтон (2:1). У женском синглу Богановићева jе стала у осмини финала, док jе Миловановићева изгубила на старту турнира.

 

Osvajaci medalja u muskom singlu kategorije U15.jpg 

 

“Конкуренциjа у Мирни била jе изузетна. Наши дублови у све три конкуренциjе пружили веома jак отпор и показали да су по квалитету веома близу одличних Енглеза, коjи су и у Словениjи доказали наjвишу светску класу када су парови у питању. Управо дуели са енглеским дубловима нашим играчима jе било драгоцено искуство, коjе ће нам помоћи у даљем савладавању бадминтон умећа. У сингл конкуренциjама Судимчева jе била близу полуфинала, али jе наишла на веома расположену Италиjанку Сагмаjстер. Наша репрезентативка jе у другом сету имала шансу, али сплетом лоших околности ниjе успела да продужи меч, па jе тако такмичење завршила у четврффиналу и поред веома добре игре. Задовољан сам игром и свих осталих наших репрезентативаца коjи су готово углас истакли да су на турниру у Мирни много тога научили”, казао jе помоћни тренер бадминтон репрезентациjа Србиjе Драган Антић.

 Tem Slovenia Junior International 2018 i 24. TEM Slovenia Youth International 2018 _Srpski tim.jpg

Злато, сребро и бронза скор jе српских репрезентативаца на 24. TEM Slovenia Youth International 2018 у Мокроногу коjи су се на овом турниру огледали само у конкуренциjи играча и играчица узраста до 15 година. Александар Jовичић и Виктор Петровић освоjили су трофеj у мушком дублу савладавши у финалу домаћи пар Кевин Лин Ленарчич, Jака Перич Маровт (3:0). У мушком синглу Петровић jе стигао до вицешампионске титуле пошто jе у борби за злато изгубио од Италиjана Луке Зоуа (3:1), док jе у истоj конкуренциjи Jовичић стао на корак од постоља будући да jе поражен у четвртфиналу. Треће одличjе, и то бронзано, дело jе Нине Богдановић и Анђеле Витман. Српски женски дубл освоjио jе бронзу у овоj конкуренциjи пошто jе у борби за финале поражен од аустриjске комбинациjе Фернанда Мунар, Рафаела Мунар (3:0). У женском дублу Сања Перић jе у пару са Аустриjанком Аном Реитер заустављена у осмини финала. У женском синглу Богдановићева и Витманова су поражене у четвртфиналима, док Перићева ниjе прошла групу. Вања Рашета у мушком синглу изгубио jе у осмини финала, пошто jе до елиминационих борби стигао победом у своjоj групи, док jе у мушком дублу, у коjем jе наступао са Пољаком Игором Jасеком, поражен у шесанаестини финала.

 

“Ово jе моjе прво искуство вођења младе репрзентациjе и прилично сам задовољан како jе све протекло. Наш тим био jе важио за jедан од jачих у Мокроногу, што смо и доказали на самом терену. Као тренер задовољан сам приказаном игром и резултатима на турниру. Сви играчи су дали своj максимум, а мислим да смо на добром путу да постанемо бадминтон сила. Скор одличjа jе могао да буде и бољи, али су у одлучуjуцим тренуцима дуела за медаље ривали били стрпљивиjи. Враћамо се у Србиjу са свешћу у ком сегменту игре морамо да напредуjемо. Сjаjно jе то што наши играчи кипе од самопоуздања и жеље за jош квалитетниjом игром”, истакао jе тренер Илиjа Павловић коjи jе “подвукао” да jе пресрећан што jе у тиму владала сjаjна атмосфера и што су се репрезентативци међусобно подржавали у сваком мечу.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело учешћу наших репрезентативаца на турнирима у Словениjи.

 

Београд, 22. октобар 2018.                                                                          Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)