Бадминтон: НА КАРАТАШУ СЕ ГРАДИ ТЕМЕЉ ЗА БРОJНЕ ИЗАЗОВЕ У АВГУСТУ

У КАРАТАШУ 26. JУЛА 2019. ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ БАДМИНТОН КАМП – КАРАТАШ 2019 КОJИ ЋЕ ТРАJАТИ ДО 3. АВГУСТА И НА КОJЕМ ТРЕНИРА 64 БАДМИТОНАЦА -

 Medjunarodni.jpg

У Омладинском кампу ‘’Караташ’’ jе 26. jула 2019. почео Међународни бадминтон камп коjи ће траjати до 3. августа и на коjем тренира 64 бадмитонаца. Поред готово комплетне репрезентациjе наше земље и броjних перспективних играча чиjи се рад посебно прати на престижном кампу, коjи се ове године одржава 21. пут узастопно, бораве и специjални гости из Француске, Македониjе и Сингапура. Као и претходних година тренажним процесом руководе главни тренер бадминтон репрезентациjа Србиjе Милан Барбир и помоћни тренери репрезентациjе Драган Антић и Никола Миjачић. Њима троjици у раду помажу и Илиjа Павловић и Борко Петровић.

 

Сви учесници кампа су распоређени у три тренажне групе, а сваког дана на “мениjу” су по два тренинга. Завод за спорт и медицину спорта и Бадминтон савез Србиjе ће ово окупљање на Караташу искористити за тестирање учесника коjе ће Стручном штабу дати добре смернице за план и програм тренинга у наредном периоду. Поред самог тренинга, камп, за чиjу успешну свеобухватну реализациjу су на лицу места задужени председник Управног одбора БАСС Радомир Jововић, генерални секретар Андреjа Андрић и Миодраг Каличанин, обилуjе и богатим “вантеренским” програмом коjи се реализуjе у слободно време. Филмско и ‘’Караоке’’ вече, избор за наjбољи ‘’Цразy анд Хаппy Фаце’’ кампа, посета Голубачкоj тврђави и граду Кладову су само неки од садржаjа коjи употпуњуjу дневни распоред у омладинском кампу.

 

Иначе, камп на Караташу представљаће одличну увертиру за броjне активности коjи очекуjу наш бадминтон у августу. Први у низу догађаjа биће одржан од 4. до 9. августа у Крагуjевцу коjи ће бити домаћин традиционалног Гирлс Проjецт – Сербиа 2019. Сениоре прво од 8. до 11. августа очекуjе Хеллас Опен 2018, а потом од 12. до 15. августа Булгариан Опен Цхампионсхипс 2019. С друге стране наши наjбољи играчи узраста до 17 година у Новом Саду ће од 16. до 18. августа воjевати битке на Балканском првенству, коjе ће бити генерална проба за наjвећи изазов у 2019. – Европско првенство за играче до 17 година коjе ће од 30. августа до 7. септембра бити одржано у Пољскоj.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело реализациjи Међународног кампа перспективних спортиста.

 

                                                                                  Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)