Бадминтон: МИЛИЋУ У ГРЧКОJ ИЗМАКЛА НОВА МЕДАЉА СВЕТСКОГ СЕНИОРСКОГ КУПА

- СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ ОСТАВИЛИ ЛЕП УТИСАК НА СВЕТСКОМ СЕНИОРСКОМ КУПУ, HELLAS INTERNATIONAL 2019, КОJИ JЕ ОД 2. ДО 5. МАJА 2019. ОДРЖАН У КАЛАМАРИJИ -

 

 Hellas International 2019_Luka Milic, Marija Sudimac i Andrija Doder.jpg

 

Мало jе недостаjало Луки Милићу да освоjи нову медаљу Светског сениорског купа, другу у само две недеље. Наш репрезентативац jе на Hellas International 2019, коjи jе од 2. до 5. маjа 2019. одржан у Каламариjи уз учешће од 167 такмичара са више континената, заустављен на последњем кораку пред постољем мушког сингла. У четвртфиналу поражен jе од трећег носиоца, Немца Ларса Шанзлера (2:0). Претходно jе Милић, коjи jе у Каламариjи био седми носилац, узео меру Хрвату Филипу Шпољарећу (2:0) и Енглезу Лариjу Понгу (2:1).

 

Jуниорка Мариjа Судимац jе у првом колу женског сингла поштено намучила другог носиоца, Шваjцарскињу Роњу Стерн, изгубивши на краjу у три сета (2:1). После велики борбе у три сета на старту турнира у мушком дублу поражени су и Андриjа Додер и Милић. Њих двоjица су у првом колу ове конкуренциjе положили копља пред португалском комбинациjом Дуарте Нуно Ањо, Бруно Карваљо (2:1). Додер и Судимчева су наступили у мешовитом дублу где су их у првом колу савладали Пољаци Милош Бохат и Магдалена Свирчинска (2:0), у мечу у коjем jе у другом сету наш микс имао прилику да меч уведе у одлучуjући сет.

 

“Имали смо малу али одличну екипу у Солуну. Милић у финалу пре финала ниjе искористио своjе шансе и тако за длаку остао без нове медаље Светског купа. Немам шта да му замерим, а ово jе, свакако, jош jедно добро искуство за њега коjе ће искористити за даљи напредак. Судимчева, jош увек jуниорка, поново jе доказала да jе прави бисер српског бадминтона и за њу су ови турнири врхунска школа. Одавно jе показала и доказала да jе врхунски ученик, а мало jе недостаjало да изненади другог носиоца у женском синглу. У мешовитом пару са Додером опет су ниjансе и неискоришћене сет лопте превагнуле у корист противника, тако да у целокупном утиску остаjе мали жал за бољим пласманом свих. Међутим, много више jе позитивног што носимо кући и настављамо да радимо и напредуjемо”, истакао jе главни тренер бадминтон репрезентациjа Србиjе Милан Барбир.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело учешћу српских репрезентативаца на турниру у Грчкоj.

 

Београд, 5. маj 2019.                                                                                    Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)