Бадминтон: JОШ 16 ПОЛАЗНИКА ЗАВРШИЛО КУРС “SHUTTLE TIME” ПРОJЕКТА

У СУБОТУ, 8. ФЕБРУАРА 2020, У НАЦИОНАЛНОМ БАДМИНТОН ЦЕНТРУ ОДРЖАН ПРВИ ОВОГОДИШЊИ КУРС ЗА НАСТАВНИКЕ У ОКВИРУ “SHUTTLE TIME” ПРОJЕКТА -

 

Detalj sa prvog kursa “Shuttle Time” projekta Svetske badminton konfederacije u 2020 (1)-min.JPG 

Први курс за наставнике у оквиру “Shuttle Time” проjекта Светске бадминтон конфедерациjе (BWF) у 2020. одржан jе у суботу, 8. фебруара, у Националном бадминтон центру на Ади Циганлиjи. Курс jе водио главни тренер бадминтон репрезентациjа Србиjе и сертификовани тренер за обуку у оквиру овог проjекта BWF Милан Барбир. Прво jе 16 полазника из Амаjића, Чантавира, Апатина, Бање Ковиљаче, Књажевца, Вршца, Велике Плане, Лознице и Београдаимало теориjски део у просториjама Бадминтон савеза Србиjе, а потом и практични на теренима Националног бадминтон центра. Након курса полазницима су подељени школски комплети коjи садрже основну опрему за бадминтон.

 Detalj sa prvog kursa “Shuttle Time” projekta Svetske badminton konfederacije u 2020 (2)-min.JPG

Иначе, примена “Shuttle Time” проjекта у Србиjи започета jе 2014. потписивањем партнерског споразума између BWF и БАСС. До 2016. се вршила припрема едукативних материjала и других ресурса за примену на териториjи Републике Србиjе (приручници и планови за наставнике на српском jезику, апликациjа за мобилне телефоне на српском jезику, обезбеђивање школских комплета и друге опреме за реализациjу наставе). У 2017. се започело са реализациjом бесплатних курсева за обуку наставника основних и средњих школа и са опремањем школа специjализованим школским комплетима за бадминтон. До сада jе више од 100 наставника успешно савладало курс и стекло звање сертификованог наставника “Shuttle Time” проjекта док jе више десетина школа опремљено.

 Detalj sa prvog kursa “Shuttle Time” projekta Svetske badminton konfederacije u 2020 (3)-min.JPG

Наредни, осми курс за наставнике у оквиру Shuttle Time проjекта, чиjи jе покровитељ и Министарство омладине и спорта Републике Србиjе, биће одржан у Београду у марту.

 

Београд, 12. фебруар 2020.                                                                         Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)