Бадминтон: JЕЛЕСИJЕВИЋ АКТЕР ДВА НАJВЕЋА ЕВРОПСКА ТУРНИРА

НАШ СУДИJА ГОРАН JЕЛЕСИJЕВИЋ У ПЕРИОДУ ОД 16. ДО 28. ОКТОБРА 2018. АКТЕР ТРИ ТУРНИРА НА МЕЂУНАРОДНОJ СЦЕНИ, ОД КОJИХ СУ ДВА БИЛА ИЗ СЕРИJЕ СУПЕР 750 У ОКВИРУ HSBC BWF СВЕТСКЕ ТУРНЕJЕ 

 Goran Jelesijevic na turnirima u Odenzeu i Parizu (1).png

 

Иза Горана Jелесиjевића jе изузетно богат период на великоj бадминтон сцени. Jедини судиjа са судиjским сетрификатом Европске бадминтон конфедерациjе од 16. до 28. октобра 2018. био jе актер три међународна турнира, од коjих су два била из сериjе Супер 750 у оквиру HSBC BWF светске турнеjе. Jелесиjевић jе прво делио правду на ДАНИСА Денмарк Опен 2018 коjи се играо у Одензеу од 16. до 21. октобра, а упоредо jе судио и на Пара-бадминтон турниру из календара BWF, Victor Denmark parabadminton 2018, коjи jе такође одржан у овом граду. Одмах након тога пут га jе одвео у Париз где jе од 23. до 28. октобра судио на YОНЕX Френцх Опен 2018.

 

“Ово jе било изузетно искуство, jер сам се нашао на турнирима у Одензеу и Паризу, коjи су овог месеца били епицентри светског бадминтона. Била ми jе част да судим на турнирима коjи су међу наjjачима на свету и на коjима су учествовали многоброjни светски прваци, олимпиjски победници и остали броjни играчи коjи припадаjу самом врху светског бадминтона. Посебна част била ми jе то што сам се нашао у друштву наjбољих светских судиjа што jе било остварење снова коjа се тичу моjе судиjеске кариjере. Поносан сам и што сам судио много мечева на ТВ терену, са ИРС системом, популарним ХОК АJ системом. Такође, пресрећан сам што сам судио мечеве Саини Нехвал, Кенту Момоти, Кидамбиjу Шриканту, Камури и Соноди, Гидеону и Сукамуљу, као и осталим звездама овог спорта“, био jе пун утисака Jелесиjевић по повратку у Србиjу.

 

Како каже био jе задивљен нивоом организациjе оба турнира сериjе Супер 750 у оквиру HSBC BWF светске турнеjе.

 

“Огроман броj волонтера jе учествовао у свим аспектима организациjе, а беспрекорно су функционисали сви сегменти – обезбеђење, логистика, исхрану... У Данскоj у сали jе био чак инсталиран и телевизиjски студио ТВ2, jедне од наjвећих телевизиjских канала у Европи. Што се тиче Париза, публика ме jе бацила на ноге. Чувена спортска дворана у Паризу“Пjер Кубертен“, била jе дупке пуна све време траjања турнира, а навиjање jе било као код нас на наjузбудљивиjим кошаркашким утакмицама“, истакао jе Jелесиjевић и додао – “Било jе и занимљивих сцена попут jедне у вези са ТВ преносима. Чувена коментаторка, Џилиjан Кларк, коjу сви добро познаjемо будући да често ради преносе и снимке наjвећих бадминтон догађаjа, имала jе проблем да тачно изговори моjе презиме у току преноса, па сам jоj пред меч полуфинала у Паризу, између Саине Нехвал и Таи Цу Jин, дотурио папирић на коjем jе писало по слоговима како да изговори моjе презиме. Морам да признам да сам веома задовољан како jе то учинила“.

 

Наш судиjа открива и како jе дошло до тога да у Оденезу упоредо поред DANISA Denmark Open 2018, суди и на Victor Denmark parabadminton 2018:

 

“У време одржавања DANISA Denmark Open 2018, у Одензеу се одржавао и парабадминтон турнир, а организатори су моjу понуду да им помогнем и судим и на том турниру, у време моjих слободних смена, прихватили с одушевљењем jер им jе недостаjао судиjа. Парабадминтон jе заиста импресиван а, иако jе у повоjу, и ово jе био врхунски спортски догађаj“.

 

Jелесиjевић на краjу изражава наду да ће наставити да суди турнире наjвишег светског ранга.

 

“Желео бих да се захвалим свим организаторима турнира за фантастичан посао, свим волонтерима, колегама судиjама и врховним судиjама турнира што су имали поверења у мене, а посебну захвалност дугуjем Бадминтон савезу Србиjе, коjи ме подржава у грађењу судиjске кариjере, као и свима у Панчеву коjи имаjу разумевања за моjа одсуства у протеклих пар година“, закључуjе Jелесиjевић.

 

 

Београд, 1. новембар 2018.                                                                        Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)