Бадминтон: Girls Project – Serbia 2019 успешно одржан у хали “Jезеро” у Крагуjевцу

ИНТЕЗИВАН И КВАЛИТЕТАН РАД У КРАГУJЕВЦУ

 

Стављена jе тачка на jош jедан, девети у низу, Girls Project – Serbia 2019. Овогодишњи регионални развоjни проjекат Европске бадминтон конфедерациjе (БЕЦ), коjи jе у сарадњи са том спортском организациjом и Бадминтон савезом Србиjе, у хали “Jезеро” у Крагуjевцу организовао Бадминтон клуб Равенс КГ окупио jе бадминтонке узраста до 15 година из шест земаља – Данске, Аустриjе, Румуниjе, Бугарске, Кипра и Србиjе. Кампом jе руководила Тина Ридл из Аустриjе коjоj су у успешноj реализациjи свих планираних активности своjски помогли броjни асистенти из поменутих земаља, међу коjима jе већина била са огромним међународним искуством. Нашу земљу су на кампу представљали играчице Миона Филиповић, Маша Алексић и Мариjа Самарџиjа и тренери Мариjа Булатовић и Андреjа Тодоровић.

 Girls Project4.jpg

Фото: Живојин Ђорђевић

"Поново смо успели да све планиране активности спроведемо у дело и да на наjбољи начин угостимо сjаjне бадминтонке и њихове тренере из шест европских земаља. Током читавог кампа сви смо дисали као jедан тим, а тренинзи су одрађени веома интензивно и квалитетно. Такође, на “мениjу” су и ове године биле броjне додатне социjалне активности коjе су оплемениле садржаj читавог кампа. Уз већ традиционалне земље учеснице, ове године први пут су у Крагуjевцу радиле и играчице са Кипра коjе су оставиле сjаjан утисак. Имали смо част и да угостимо генералног секретара Бадминтон савеза Кипра, Непхие Ецономидоу, коjа jе имала само речи хвале за организациjу и изразила жељу да Кипар и наредне године учествуjе у раду овог регионалног проjекта”, казао jе први човек Бадминтон клуба Равенс КГ, Андреjа Тодоровић, коjи jе посебно напоменуо да су се представнице Србиjе на кампу максимално залагале и трудиле да сваки тренинг искористе за развоj своjих играчких потенциjала.

 

По његовим речима домаћин jе за организациjу добио похвале од свих учесника коjе радуjу, али и додатно обавезуjу.

 Girls Project1.jpg

Фото: Живојин Ђорђевић

“Поносни смо успешном организациjом одличног међународног кампа, а трудићемо се да наредне године, у jубиларном десетом издању овог догађаjа, додатно подигнемо ниво организациjе. Овом приликом се захваљуjем свим учесницама кампа и члановима стручног штаба на огромноj енергиjи као и институциjама и компаниjама коjе су подржале организациjу овог догађаjа”, рекао jе Тодоровић.

 Girls Project 3.jpg

Фото: Живојин Ђорђевић

Иначе, Girls Project – Serbia 2019 су свесрдно подржали Град Крагуjевац, Министарство омладине и спорта Републике Србиjе, Спортско привредно друштво “Раднички” д.о.о. из Крагуjевца, Проjекат “Здраво лето у Крагуjевцу”, као и компаниjе “Tomex catering”, “Кепром” и “Стефан” из Ариља.

 

Београд, 11. август 2019.                                                                             Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)