Бадминтон: ДВЕ БАЛКАНСКЕ БРОНЗЕ У БУГАРСКОJ

СРПСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИJА ОСВОJИЛА ДВЕ МЕДАЉЕ НА БАЛКАНСКОМ ПРВЕНСТВУ ЗА ИГРАЧЕ ДО 13 ГОДИНА КОJЕ JЕ ОД 19. ДО 21. ОКТОБРА 2018. ОДРЖАНО У ПЕРУШТИЦИ 

 Balkansko prvenstvo za igrace do 13 godina_Osvajaci medalja u muskom singlu.jpg

 

Две бронзане медаље, jедна у екипноj и jедна у поjединачноj конкуренциjи, скор jе српске репрезентациjе на Балканском првенству за играче до 13 година коjе jе од 19. до 21. октобра 2018. одржано у Бугарскоj. Прво одличjе изливено jе у екипноj конкуренциjи. Тим у саставу Угљеша Михаjловић, Михаjло Виг, Петар Радонић, Вук Димитриjевић, Миона Филиповић, Мара Батар, Маша Алексић и Мариjа Самарџиjа се пласирао у полуфинале као другопласирана екипа у Б групи. У мечу за пласман у финале наша репрезентациjа jе изгубила од Румуниjе тако да jе морала да се задовољи бронзом.

 

Након екипног такмичења на Балканиjади у Перуштици уследиле су битке за одличjа у поjединачним конкуренциjама. Наjвише успеха од наших репрезентативаца имао jе Михаjловић коjи jе освоjио бронзу у мушком синглу. У истоj конкуренциjи Виг и Радонић заустављени су у осмини финала, док jе Димитриjевић поражен на старту. У женским сингловима Филиповићева jе стала на корак од медаље будући да jе поражена у четрвтфиналу, Батаровоj jе осмина финала била максимални домет, док су Алексићева и Самарџиjева изгубиле у шеснаестини финала. И у мешовитом дубл jедан наш пар jе за длаку остао без постоља. То су Михаjловић и Батарова коjи су у поражени у борби за полуфинале. У истоj конкуренциjи Виг и Самарџиjева нису успели да прескоче осмину финала. Радонић и Димитриjевић су у мушком дублу поклекли у четвтфиналу, а исту судбину су доживеле Алексићева и Филиповићева у женском дублу.

 

“У екипноj конкуренциjи нисмо искористили шансу да полуфинале против Румуниjе уведемо у неизвесност. Наиме, у трећем сету мушког сингла имали смо чак седам поена предности али смо на краjу изгубили таj дуел. У поjединачноj конкуренциjи освоjили смо jедну бронзану медаљу и имали jош две лепе прилике за одличjа. У сваком случаjу морамо да будемо задовољни. Приступ наших наjмлађих репрезентативаца jе био на наjвишем ниову, а сви су у Бугарскоj показали озбиљност и велику жељу. Поврх свега научили су неке нове бадминтон лекциjе и максимално искористили прилику да се опробаjу са своjим вршњацима из региона”, казао jе тренер Никола Миjачић.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело учешћу Србиjе на Балканском првенству за играче до 13 година у Бугарскоj.

 

Београд, 23. октобар 2018.                                                                           Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)