Бадминтон: БРОНЗАНА МЕДАЉА НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ ЗА ЂОРЂА КОПРИВИЦУ

НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У ПАРА-БАДМИНТОНУ, КОJЕ JЕ ОД 31. ОКТОБРА ДО 4. НОВЕМБРА 2018. ОДРЖАНО У ФРАНЦУСКОJ СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ЂОРЂЕ КОПРИВИЦА, У ПАРУ СА ПОЉАКИЊОМ ОЛИВИJОМ ШМИГЕЛ ОСВОJИО ИСТОРИJСКУ МЕДАЉУ У МЕШОВИТОМ ДУБЛУ КАТЕГОРИJЕ СС 6 

 

EP 2018_Docek srpskih para-badmintonaca.JPG

 

У француском Родезу српски бадминтон “исписао” jе нову, блиставу, страницу у своjоj историjи. Наш репрезентативац Ђорђе Копривица, на Европском првенству у пара-бадминтону, коjе jе одржано од 31. октобра до 4. новембра 2018, уз учешће 150 такмичара и такмичарки из 25 европских земаља, освоjио jе у пару са Пољакињом Оливиjом Шмигел бронзано одличjе у мешовитом дублу категориjе СС 6. Српско-пољска комбинациjа jе, након победе над француско-пољским паром Чарлс Ноукс и Дариjа Буjницка, освоjила друго место у своjоj групи што им jе обезбедило пласман у полуфинале шампионата, самим тим и место на постољу. У окршаjу за финале Копривица и Шмигелова су поражени од Исака Далглиша из Енглеске и Мариjе Бартуш из Пољске, тако да су стигли до прве континенталне бронзе.

 

“Пресрећан сам што сам учествовао и представљао Србиjу на Европском првенству у пара-бадминтону. Много сам научио и стекао огромно искуство и добио огромно самопоуздање за наставак тренинга и учења у овом спорту. Такође, драго ми jе што сам у Родезу упознао много нових људи и стекао сjаjна приjатељства. Следећи пут ћу се потрудити да будем jош успешниjи и освоjим већи броj медаља за нашу земљу. Овом приликом се захваљуjем свима коjи су ме подржавали и коjи су ми помогли да остварим успех у Францускоj”, био jе пресрећан Ђорђе Копривица коjи jе у Родезу дебитовао на међународноj пара-бадминтон сцени.

 

У осталим категориjама српски репрезентативци у Родезу нису успели да, кроз такмичење по групама, стигну до елиминационих окршаjа. Копривица jе, поред мешовитог дубла, наступио и у мушком дублу категориjе СС 6 у тандему са Миланом Граховцем, а њих двоjица су се у истоj категориjи огледали и у мушким сингловима.Зоран Jешић и Жељко Волас, коjима jе такмичење у Родезу било треће учешће на шампионатима Старог континента у пара-бадминтону, у мушким сингловима категориjе СЛ4 завршили су такмичење после дуела у групи, а исту судбину су доживели и у мушком дублу категориjе СУ5.

 

“Први турнир и први успех за нашег наjмлађег пара-бадминтонца Ђорђа Копривицу. Више од европске медаље радуjе његов однос и мотивисаност да напредуjе и упиjа сваким даном нова знања и вештине. Веруjем да ће српска jавност итекако имати прилике да слуша о његовим новим и све већим успесима у годинама коjе долазе. Нажалост, остали наши такмичари нису успели да остваре овако велик успех али им од срца честитам на залагању и представљању Србиjе на наjвећем и наjважниjем европском пара-бадминтон догађаjу“, истакао jе главни тренер бадминтон репрезентациjа Србиjе Милан Барбир.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта и Параолимпиjски комитет Србиjе обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери су допринели учешћу српског тима на шампионату у Францускоj.

 

Београд, 5. новембар 2018.                                                                        Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)