Бадминтон: БАДМИНТОН ОПЕТ НА ПРОГРАМУ ЕJОФ

НА ЕВРОПСКОМ ФЕСТИВАЛУ МЛАДИХ, КОJИ ЋЕ 2021. БИТИ ОДРЖАН У БАНСКОJ БИСТИРИЦИ У СЛОВАЧКОJ, МЕЂУ 11 СПОРТОВА НАЋИ ЋЕ СЕ И БАДМИНТОН -

 

EJOF 2021_Logo.jpg 

После 22 године паузе и Европског фестивала младих 1999. у Есбjергу у Данскоj бадминтон ће поново бити на програму овог престижног догађаjа. Наиме, на Генералноj скупштини Европског олимпиjског комитета, коjа jе 26. новембра 2019. одржана у Варшави, донета jе одлука да бадминтон буде део ЕJОФ чиjи ће домаћин од 24. jула до 1. августа 2021. бити Банска Бистрица у Словачкоj.

 

“Поносан што се бадминтон вратио у програм ЕJОФ након 22 године паузе. Оваj фестивал jе jедан огроман и значаjан догађаj, а наши млади такмичари заслужуjу да буду део њега”, казао jе председник Европске бадминтон конфедерациjе, Словак Петер Тарцала и додао – “Ово jе, такође, доказ да Европска бадминтон конфедерациjа има изузетно добар однос са Европским олимпиjским комитетом. С друге стране бадминтон jе много пута доказао да jе као спорт савршен за мулти-спортски догађаj, а обећавам да ћемо, са наше стране, дати све од себе да ЕJОФ 2021. буде наjуспешниjи у историjи.

 

ЕJОФ се одржава сваке дуге године, а чврсто следи олимпиjске принципе – дух приjатељства, фер плеj и толеранциjу. На њему млади, узраста од 14 до 18 година, из 50 европских земаља имаjу прилику да се такмиче, боље упознаjу и тако побољшаjу европску интеграциjу. Ове године ЕJОФ jе одржан у главном граду Азербеjџана, Бакуу, а окупио jе 4.800 учесника. Поред бадминтона на програму ЕJОФ 2021. биће и гимнастика, атлетика, кошарка, бициклизам, рукомет, џудо, пливање, тенис, триатлон и одбоjка.

 

Београд, 29. октобар 2019.                                                                          Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)