Авантуре Маше и Меде премијерно у Пан театру

В Е С Е Л О    П О З О Р Ј Е  „

Е к с п л и к а ц и ј а

Представа је прилагођена деци школског узраста од првог до осмог разреда основне школе. Граница се може померати зависно од процене наставника. Сам наслов "ВЕСЕЛО ПОЗОРЈЕ" говори да представа има комични карактер, тј. сцене које се играју презентују наша три велика писца -комедиографа, три великана српске књижевности: Нушића, Сремца и Ћопића у својсвојој величини.

Screenshot 2020-03-05 at 23.16.23.png

Дела иду овим редом:

  1. СТЕВАН СРЕМАЦ -"ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА"

Сцена по повратку попа Ћире из Темишвара. Ћира "подноси извештај" попадији Перси у везиса боравком у Темпшвару и држањем пред његовим Преосвештенством Владиком. Наравно, коњскизуб је неизбежан део приче чија је жртва, управо, поп Ћира!

 

2.БРАНИСЛАВ НУШИЋ-"МИЛАН И МАРИЦА" (једночинка)

Љубавна сцена за децу. Веома комична и разиграна "Љубавна сцена" за децу у којој су актериједан дечак од 12 и девојчица од 13 година. Сцена је веома атрактивна.

 

  1. БРАНКО ЋОПИЋ - "ДОЖИВЉАЈИ НИКОЛЕТИНЕ БУРСАЋА"

Сцена: незгодан сапутник.

Николетина Бурсаћ покушава да реши партијски задатак и после много перипетија успева дапребаци на ослобођену територију девојчицу Ерну којаје игром случаја Јеврејка!

Скраћена објашњења која дајемо предпостављају да наставник, педагог или другопрофесионално лице задужено за ову делатност познаје фабулу наведених дела.

Сам приступ представи је необичан, а сама позоришна представа има едукативни, образовни,естетски, морални и уметнички садржај. Ученици и сами учествују у представи. Упознају се саелементарним појмовима из позоришне уметности коју и сами наставници предају у склопу свогпредмета. Куриозитет саме представеје да се глумци шминкају, маскирају, и облаче на сцени штојесвојеврсна демистификација позоришта које се одиграва иза сцене а коју гледалац не може да види.

 

Нова представа ,,Авантуре Маше и Меде'' коjа jе премиjерно одиграна у Бечу а премијера у Србији, биће 29.03. у 17:00.

 KRV_6196-min.jpg

 

Срећни смо и почаствовани могућношћу да будемо гости у вашој школи. Актери ове представе су глумци Позоришта на Теразијама из Београда:

 

ЕЛИЗАБЕТА ЂОРЕВСКА  ( “УБИЦЕ МОГ ОЦА”, „НЕПОБЕДИВО СРЦЕ“, „ЧАРЛСТОН ЗА ОГЊЕНКУ“ )

MАРКО МИЛОШЕВИЋ ( „ НЕБОЈША ЧЕЛИК „ , „ ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИК“ „ШИФРА ДЕНЗОР“ „ЈУТРО ЋЕ ПРОМЕНИТИ СВЕ“ „ПОРЕД МЕНЕ“ )

 

ТЕЛЕФОНИ:  011/3755-956, 0605677627

Tagovi

Komentari (0)