Аутомобилизам: ВЕСНИЋ ШАМПИОН У ТЦР ИСТОЧНА ЕВРОПА

Српски аутомобилиста Милован Веснић победник jе овогодишњег шампионата ТЦР Источна Европа и први jе српски тркач коjи jе триjумфовао у jедноj званичноj ТЦР сериjи. Титулу jе освоjио у последњоj трци,што наjбоље говори о неизвесности овогодишњег такмичења за српског аутомобилисту.

 

sp-vesnic_620x0_620x0.jpg 

“Пехови на аутомобилу на самом старту сезоне утицали су да последњи тркачки викенд одлучуjе о поретку у шампионату. Конкуренциjа jе била jака,jача него претходних година.Успео сам на искуство да освоjим титулу. Моjи наjвећи конкуренти Jахим Галаш,Душан Коуржил и Томаш Пекар имаjу веће буџете и боље услове од мене,али не и искуство коjе jе било моjа предност “,истиче Веснић за Тањуг.

Он наглашава да ће наредне сезоне конкуренциjа бити jош jача,због наjаве нових возача коjи ће се прикључити шампионату.

“Већа конкуренциjа значи и скупље такмичење. Jа аутомобил ‘сеат цупра’ нећу сигурно мењати до 2021. године. Други планови постоjе, али ово jе скуп спорт и од спонзора зависи где ћемо и на коjим тркама учествовати наредне сезоне”,истиче Веснић.

Веснићев тим АСК Веснић у коме ,поред њега вози и Пољак Jакуб Вишомирски коjи jе на 4. позициjи на краjу шампионата ТЦР Источна Европа, био jе наjуспешниjи тим ове сезоне.

(Извор, фото www.novosti.rs)

 

Tagovi

Komentari (0)