АУТО СЕДИШТА ЗА НАЈМЛАЂЕ

Председник општине Инђија Владимир Гак уручио је родитељима најмлађих житеља наше општине сигурносна седишта за аутомобиле, а у циљу подизања ниво безбедносно-саобраћајне  културе. Наиме, општински Савет за безбедност саобраћаја проценио је на основу статистичких података да је угроженост деце још увек на високом нивоу и предложио је руководству општине да на овај начин помогне родитеље-возаче. 

dodela auto sedista.jpg 

Обраћајући се присутнима Гак је истакао да је брига о деци и младима у темељу локалне политике, па је тако у протекле три године руководство општине константно подизало ниво улагања за децу и младе – од акција подршке вештачке оплодње и накнада за прво и треће дете, преко инвестирања у предшколску установу, награђивања најбољих ученика и сталног раста студентских стипендија, до  одлуке да се изградњом новог вртића обезбеде услови да свако дете похађа предшколску установу.

„Ауто седиште је само један од видова како наша деца да буду безбеднија када говоримо о превозу. Наравно да морамо се бавити безбедношћу наше деце свакодневно и на много више нивоа него што је само вожња у аутомобилу“, истакао је Гак.

Општина је обезбедила средства за 300 ауто седишта, а пре поделе организовано је и стручно предавања о безбедности деце у саобраћају, употреби седишта и законским одредбама којих треба да се придржавају сви учесници у саобраћају.

Ауто седишта добиће сва деца која су рођена у 2019. години и која имају место пребивалишта на територији општине Инђија.

 

Tagovi

Komentari (0)