Атлетика: ПОРОДИЧНА ТРКА У ОРГАНИЗАЦИJИ АСС: “ЗАJЕДНО АКТИВНИ”

 porodicna_tfrka.jpg

 

 

У оквиру организациjе 1. Сербиа маратхона, почетком пролећа, у недељу 31. марта 2019. године на Дорћолу у BRC Runners Hub, Атлетски савез Србиjе организуjе бесплатну трку за све породице у Београду.

 

Дужина стазе jе 3км и сви учесници могу да jе претрче или преходаjу. Награда за породицу коjа прва заjедно прође кроз циљ jесте бесплатна стартнина за Сербиа маратхон у новембру 2019. године. Поред наjбрже, биће награђене и наjброjниjа, те наjоригиналниjа породица са наjлепшим дресовима или навиjачима.

 

Породична трка у Београду представља фестивал активних породица коjе славе живот кроз квалитетно провођење заjедничког времена. Учествовање на овоj трци jе БЕСПЛАТНО за првих 300 приjављених породица. Након трке, програм се наставља уз музику и мини саjам активних породица коjе чине “Зона здравља”, “Зона среће” и “Зона снаге”.

 

Да jе у питању дугорочни проjекат Атлетског савеза Србиjе, рекао нам jе и генерални менаџер Serbia marathona, Верољуб Змиjанац: “Имамо jедну храбру идеjу, а то jе да до 2030. године у свакоj породици у Србиjе имамо барем jедног члана породице коjи трчи. Таj члан jе наш агент здравог живота и то може бити било тата коjи игра фудбал са другарима, мама триатлонка или дете коjе jе у систему такмичарског спорта. На таj начин имаћемо Србиjу у коjоj не 7.000 него 70.000 људи трчи и нас 700.000 коjи се редовно бавимо физичком активношћу. То jе наш циљ: 10% Србиjе коjа се редовно бави спортом.”

 

АСС неће ограничавати нити проверавати ко чини породицу. На трци jе дозвољено учествовање свима коjи желе да буду у покрету заjедно са своjим наjближима. Особе у инвалидским колицима, маме и тате са бебама, власници паса са куцама могу завршити трку на 3км и заjедно провести квалитетно време.

 

Можете се приjавити на саjту
http://serbiamarathon.com/porodicna-trka

 

 

Tagovi

Komentari (0)