Атлетика: Наjаве ЕП у Глазгову: Колашинац и Jованчевић пробиjаjу лед

Европско првенство у дворани, ове године одржаће се од 01. до 03.марта у Глазгову. Нашу репрезентациjу чиниће укупно десет такмичара, пет атлетичара и пет атлетичарки. Ивана Шпановић, Милица Гардашевић и Страхиња Jованчевић (скок удаљ), Асмир Колашинац (бацање кугле), Амела Терзић и Елзан Бибић (1500м), Милана Тирнанић и Алекса Киjановић (60м), Маjа Ћирић (400м), Лука Трговчевић  (60м препоне).

 strahinja-fejs.png

Они ће се такмичити у “Емиратес” Арени, са преко 600 атлетичара из 50 земаља Европе. На залетишту скока удаљ, првог дана гледаћемо Страхињу Jованчевића коjи ће скакати у квалификациjама од 10:00.

 

“Глазгов ће за мене бити треће узастопно европско првенство, самим тим, сада сам и искусниjи и зрелиjи, па због тога очекуjем да ћу пружити добре скокове коjи ће успети да ме квалификуjу за финале. Значаjна ствар jе што идем на првенство са jако добрим самопоуздањем коjе сам стекао стабилним и далеким скоковима оствареним на Serbia Indoor Open митингу. Ту подршку коjу сам осетио у Београду носићу са собом и у Глазгов jер jе она за мене заиста jедан прелепи мотив да скачем што даље”, рекао jе Jованчевић

 

 Asmir-fejs.png

Одмах иза њега, на борилишту бацања кугле поjавиће се Асмир Колашинац од 11:30, кога истог дана очекуjе I финална борба.

“Задовољан сам формом иако то резултатски нисам потврдио. Можда jе то и боље jер ће жеља за већом даљином отклонити притисак коjи бих имао да сам на резултатима од 21м. Надам се да ће организациjа у Глазгову бити на нивоу оне из Београда 2017.те и у таквим нормалним условима очекуjем улазак у финале. С обзиром да jе финале истог дана само 6 сати касниjе у односу на квалификациjе борба за медаљу ће зависити од тога колико ћу успети да се одморим и опоравим од квалификациjа. Последњих 7 дана ћу радити симулациjу такмичења да бих на таj начин се и психички и физички боље припремио”, рекао jе Колашинац.

Tagovi

Komentari (0)