Атлетика: Два нова путника за Берлин

На Првенству државе за сениоре/ке, коjе се одржава у Атлетскоj дворани на Бањици, првог дана такмичења испуњене су две норме за ЕП у Глазгову, и то обе на 60m.

 IMG_2887.jpg

Наиме, прво jе Милана Тирнанић успела да дође до ње, након што jе деоницу од 60m истрчала за 7.41s.

 

„Након што сам у првоj трци ове сезоне истрчала лични рекорд, надала сам се и овоj норми. Међутим како jе на наредним тркама нисам остварила, скоро да сам и одустала. Трке се и не сећам, што значи да jе била добра. Пресрећна сам због резултата и jедва чекам да се такмичим на Европском дворанском првенству“, рекла jе Милана, чланица АК Црвена Звезда.

 

Европско првенство у дворани, одржаће се од 01. до 03. марта у Глазгову, а поред Милане, норму jе остварио и Алекса Киjановић у трци на 60m резултатом 6.77s.

 

„Ово jе четврта година за редом како сам државни првак у овоj дисциплини. Jако сам срећан, због овог резултата, коjи jе уjедно и моj нови лични рекорд.  Велики успех за мене, моjу породицу и мог тренера“, рекао jе Алекса Киjановић, члан АК Партизан.

 

Асмир Колашинац победио jе у бацању кугле резултатом 20.18m.

 

„Након шест месеци паузе од такмичења не могу да будем незадовољан резултатом. Поготово што сам имао неколико хитаца преко 20 метара. Очекуjем да ћу из викенда у викенд бити све бољи и да ћу се наjбоље показати у Глазгову“, рекао jе Колашинац, члан АК БАК.

 

Амела Терзић имала jе успешан повратак на атлетску стазу победом на 1500м резултатом 4:25,35. Бибић Елзан такође jе заузео прво место и деоницу од 1500м истрчао за 3:46,55.

 

Михаил Дудаш се након првог дана седмобоjа налази на првом месту са укупно 3257 бодова, одмах иза њега jе Александар Грновић са 3247 бодова.

 

Ускоро резултати на нашем саjту.

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести