Атлетика: Дивови над Београдом

Дан уочи „Добаци до...22“ атлетског бацачког митинга, одржан jе радни доручак са медиjима на тераси са прелепим погледом на Београд у хотелу „Kрiстал“. Том прииком придружили су се наши гости олимпиjски и светски шампиони у бацању кугле.

 PSS_0164.JPG

Присутне су поздравили председник Српског атлетског савеза Веселин Jевросимовић и директор Слободан Бранковић.

 

Ово jе прва у сериjи радионица коjе ћемо организовати у периоду до почетка Светског атлетског првенства у дворани Београд 22, а на коjима ћемо презентовати атлетске дисциплине из спортског, али и из медиjског угла. Са више техничких детаља представнике медиjа  упознао jе Марко Ристов, Комесар за суђења САС.

 PSS_0022.JPG

Прва дисциплина за упознавање jе Бацање кугле. То jе jедна од наjстариjих дисциплина и jедна од пет дисциплина на првим атлетским такмичењима. Интересантно jе да jе садашња тежина кугле (7.260 кг) за сениоре, настала у jедном енглеском воjном логору, проналаском барута, када jе неко узео топовско ђуле И бацио га у даљину без употребе топа. Светски рекорд на отвореном jе у власништву Рендиjа Барнса – 23.12 м, док jе у дворани рекордер Раjан Краузер са 22.60 м. Државни рекорд на отвореном у Србиjи држи Драган Перић са даљином од 21.77 м, док jе у дворани рекордер Армин Синанчевић са 21.13 м.

 

Раjан Краузер jе имао само лепе речи о српскоj престоници.

 PSS_0032.JPG

„Први пут сам у Београду и стварно сам одушевљен, задивљен сам погледом на Храм Светог Саве из хотела Црyстал.  Срећан сам и jедва чекам да се такмичим. Сви су врло љубазни, а храном смо посебно задовољни. Видели смо и Трг Републике где ће се одржати митинг и надамо се да ћемо људима на што бољи начин приказати ову дисциплину. Такође, драго ми jе да ће се овде одржати Светско првенство у дворани 2022. године“, истакао jе Раjан Краузер.

Ковач се осврнуо на своjу изjаву дату после Дохе када jе рекао да му jе супруга забранила да jеде сендвиче, отуд и питање спортских новинара да ли jе у Београду успео да проба неке локалне сендвиче.

„Моjа супруга jе овде такође и морам да пазим шта причам (смех), били смо синоћ на локалноj храни, али jели смо ћевапе, свиђа ми се храна заиста... Ми морамо да jедемо да будемо велики и зато нам jе храна jако укусна“.

О двоjици такмичара и несуђених супарника у четвртак, Колашинац jе имао само лепе речи.

„Мислим да ће бити изненађени колико их људи познаjе у Србиjи и колико ће навиjати за њих. Што се мене тиче, морам рећи да нисам много тренирао због читаве ситуациjе око корона вируса, и jуче сам одлучио да се нећу такмичити, али ћу бити ту да подржим ове момке“, каже Колашинац.

 

Због ситуациjе са вирусом Kовид-19, за све љубитеље краљице спортова омогућили смо уживо пренос бацачког атлетског митинга коjи ће бити одржан 17. септембра на Тргу Републике са почетком у 18х.

 

 

Tagovi

Komentari (0)