Атлетика: 150 ОСНОВАЦА ОБЕЛЕЖИЛО ДАН СПОРТА УЗ ИВАНУ ШПАНОВИЋ

Фондациjа Новак Ђоковић организовала манифестациjу поводом Међународног дана спорта

 

20190405_102134.jpg

 

Београд, 5. април 2019. године– Више од 150 основаца узраста од шест до десет година учестовало jе на манифестациjи „Одлучи се за спорт – веруj шампиону у себи“, коjу jе у сусрет шестом Међународном дану спорта организовала Фондациjа Новак Ђоковић, у сарадњи са Атлетским савезом Србиjе и Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда. Тема овогодишњег дружења посвећена jе важности бављења спортом,  а манифестациjу у Атлетскоj дворани отворила jе наша првакиња у овом спорту, Ивана Шпановић, коjа jе била и домаћин игара.

 

„Стоjим овде као шампион испред вас и желим вам да и ви jедног дана будете шампиони, да останете у спорту, да нађете спорт за вас , да као и jа научите све оно што можеете касниjе да примените у животу. Увек следите своjе снове и уживаjте у данашњем дану“, рекла jе Ивана Шпановић.

 

Малишани из београдских школа су на различитим полигонима изводили моторичке вежбе, , коjе су од велике важности за правилан раст и развоj деце. Поред указивања на значаj бављења физичком активношћу, идеjа овог спортског окупљања била jе и да деца науче како да веруjу у себе и буду део тима, како да реагуjу када изгубе, а да се не обесхрабре.

 

„Осим на правилан физички развоj наших наjмлађих, спорт има велики утицаj и на формирање њихових личности. Он их учи да буду самоуверени, стрпљиви, упорни, и пре свега фер. Зато jе наш циљ да се што више малишана окрене и посвети некоj врсти спорта. Данас, када технологиjа све више окупира њихову пажњу, то jе посебно тешко. Међутим, уз помоћ и подршку правих људи, у своjоj мисиjи истраjавамо и не посустаjемо. Из године у годину, обнављамо и реконструишемо дворишта и игралишта основних школа широм земље, ствараjући оптималне услове за наjмлађе. Као наjбољи спортиста света, наш суоснивач Новак Ђоковић пружа нам огромну подршку, кроз поруку о томе да спорт доноси мир у свету, учећи нас поштовању разлика“, навела jе Маjа Кремић, национална директорка Фондациjе Новак Ђоковић.

 

„Као институциjа коjа траjе већ 70 година, наш циљ jе одувек био да што више деце, кроз спорт и неговање добрих вредности, изведемо на прави пут. Велика ми jе част што данас стоjим овде са вама и имам прилику да подржим Фондациjу Новак Ђоковић. Надам се да ћете провести леп дан у Атлетскоj дворани и да ће одавде отићи jедна лепа порука свим грађанима”, казао jе директор Атлетског савеза Србиjе Слободан Бранковић приликом отварања манифестациjе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чланови Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда на овогодишњем окупљању показали су да смо у спорту сви jеднаки и да не постоjе препреке за оне коjи довољно желе.

 

„Оваj дан ћемо памтити као почетак jедне дивне сарадње. Сви заjедно ћемо се и убудуће борити за сваку лопту, у ствари, за свако дете, његов правилан развоj, квалитетно детињство и равноправно место у друштву“, истакао jе Александар Вуjчић,  стручни сарадник Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда.

 

Вежбе на полигонима, специjално за ову прилику, осмислили су тренери три велика домаћа атлетска клуба, Црвене Звезде, Партизана и Вождовца. Спортски дан подржала jе и Аqуа Вива, док jе водитељ програма била наша глумица Борка Томовић, позната по многоброjним улогама у дечjим представама.

 

*****

 

Генерална скупштина Уjедињених нациjа прогласила jе 2013. године 6. април Међународним даном спорта у част сећања на дан када су отворене прве модерне Олимпиjске игре у Атини 1896. године. Пре доношења резолуциjе у име свих спортиста, Новак Ђоковић jе здушно подржао идеjу да спорт буде признат као посебна активност у интересу међународног мира и развоjа.

Tagovi

Komentari (0)